nb1.hu

Kérői ellenére a magyar válogatott védő a Bundesligában szeretne bizonyítani

Szívesen maradna jelenlegi csapatánál.

Szalai Attila a nyári szabadságának utolsó napjait Tengelicen élő mamájánál töltötte. A 46-szoros magyar válogatott védő meglátogatta a vármegyei másodosztály legutóbbi idényében bronzérmet szerző Tengelici SE ifjúsági csapatának edzését, számolt be a teol.hu.

„Anyai részről van rokoni kötődésem Tengelichez, ennek köszönhetően gyerekként sok időt töltöttem itt, nyaranta rengeteget fociztunk lent a pályán. A mamánál mindig aranyélete van az embernek, mondhatni a gyerekkoromat aranyozták be azok a napok, amiket itt tölthettem.

(A magyar válogatott labdarúgót megrohamozták a kicsik és nagyok Tengelicen. Fotó: Makovics Kornél)

A 26 éves hátvéd a magyar válogatott németországi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét is értékelte.

„Természetesen van hiányérzetem, hiányérzetünk, hiszen szerettünk volna továbbjutni a csoportból. A skót mérkőzés után azt éreztük, hogy a győzelemmel ez meglehet. Bár ez nem sikerült, az elmúlt időszakban mind a Nemzetek Ligája-, mind az Európa-bajnoki selejtezős szerepléssel szép éveket tudhatunk magunk mögött. Nagy álmunk válna valóra azzal is, ha ki tudnánk jutni a 2026-os világbajnokságra.”

A Hoffenheimben eddig kevés lehetőséget jutó védő hétfőn megkezdte a felkészülést a német élvonalbeli klubnál.

„Voltak és vannak megkeresések, de a Hoffenheimnél szeretnék bizonyítani és megmutatni, hogy igenis helyem van a német első osztályban. Szerencsés helyzetben vagyok, mert két és fél csodás évet tölthettem el a Fenerbahcénél, igazi családra leltem Törökországban, ugyanakkor nagy álmom volt, hogy Európa elit bajnokságában is kipróbálhassam magam.

A tavaly nyári átigazolásommal mindenki jól járt, a klubom nagy pénzért értékesített, én jó helyre kerültem, még ha az első szezon nem is úgy alakult, ahogy szerettem volna. Remélem, hogy ez a mostani idényem sokkal jobb lesz.

Váratlan fordulat: mégis marad a Bundesligában Szalai Attila?

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC