nb1.hu

Szoboszlairól is elmondta a véleményét a korábbi magyar válogatott támadó

Esterházy Márton másik kezdőcsapattal állt volna fel a Svájc elleni mérkőzésen.

Magyarország szombaton 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól, Szoboszlai Dominik azonban bizakodó.

Szoboszlai Dominik: „Innen szép a győzelem”

A magyar válogatott csapatkapitányának a menedzsere, Esterházy Mátyás nagybátyja, a korábbi magyar válogatott támadó Esterházy Márton az index.hu-nak adott interjújában is elmondta a véleményét a vesztes találkozóról.

Kritikán aluli volt, főleg az első félidő. Igyekszem óvatosan fogalmazni, mert mérhetetlenül nagyra becsülöm Marco Rossi szövetségi kapitány munkáját, éppen ezért élek is a gyanúperrel, hogy csupán fordítási hibának tulajdonítható az a mondata, miszerint meglepte a csapatot és őt is, hogy a svájciak a várt 3–4–3-as felállás helyett 3–5–2-es formációban futballoztak, és így a középpályán létszámfölényre tettek szert.

„Nem tudom elhinni, hogy ez ekkora zavart okozott a magyar csapatban, hogy a svájciak nem négy, hanem öt középpályással kezdtek, és a három csatár helyett csak kettő volt elöl! Ezt a játékosoknak önállóan le kellett volna reagálniuk a pályán, maximum néhány perc után!”

Esterházy a Liverpool magyar légiósát sem kímélte.

„A csapatkapitánynak nem csak az a feladata, hogy térfelet válasszon. Ennél valamivel több. Például amikor meglátja, hogy a csatár Sallai Roland a saját térfelünk közepén passzolgat Willi Orbánnal, akkor rászóljon, hogy »Te, öreg, neked nem ez a helyed, menj fel támadni!« Ő az edző meghosszabbított keze a pályán, és azonnal reagálnia kell arra, hogy az ellenfél más formációban játszik, mint ahogy azt elképzeltük.”

Nálunk ez úgy működött a nyolcvanas évek közepén, hogy amikor Détári Lajos hátrajött, elkérte a labdát Nagy Antitól vagy Garaba Imitől, akkor Anti, a kapitányunk ráripakodott: »Döme, mit keresel itt, azonnal menj vissza a középpályára, neked az a dolgod, hogy gólpasszokat adjál, vagy gólt rúgjál!« Ezt hívják pályán belüli kommunikációnak.”

Esterházy Márton másik kezdőcsapattal állt volna fel Svájc ellen.

„Nem értettem, miért cserélte be Rossi a hajrára Dárdai Mártont. Neki inkább kezdenie kellett volna. Összeszámoltam: legalább hat olyan játékosunk van, aki nem játszik a klubjában. Sajnos Szoboszlai is köztük van, mert az, hogy tavasszal öt-tíz percekre beszállt a Liverpoolba, az nem meccsterhelés. Ezért is nincs formában. Oké, hajtott, meg adott egy gólpasszt, de tőle mindenki többet vár.”

A magyar válogatott legközelebb Németország ellen lép pályára szerdán 18:00-kor.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC