nb1.hu

Kellemes U17-es, nehéz U19-es Eb-selejtezőcsoportba került a magyar válogatott

Hazai pályán játsszuk az Eb-selejtezőinket novemberben.

Az UEFA elkészítette a női U17-es és női U19-es Európa-bajnoki selejtezők őszi körének sorsolását. Mindkét korosztályunk Magyarországon játssza az Eb-selejtezőit – számolt be az mlsz.hu.

Mivel női U17-es válogatottunk a tavaszi Eb-selejtező minitornán kiesett a B ligába, így az őszi selejtezők során az A ligába való feljutás lesz a célja. A Gajdóczi Tibor vezette csapat sorsolása tűnik kedvezőbbnek, a mieink az észak-macedón, a litván és az andorrai válogatottal kerültek azonos csoportba. A minitornát november 2-8-ig hazai pályán rendezik Magyarországon.

„Az Eb-selejtezőcsoport sorsolását követően kijelenthetem, hogy mi vagyunk az esélyesek. Egyetlen célunk van: csoportelsőként visszajutni az A ligába. Tudjuk, hogy kemény küzdelmek várnak ránk, de készen állunk minden akadályt leküzdeni, és bebizonyítani, hogy helyünk van az A ligában” – nyilatkozta Gajdóczi Tibor.

Női U17, B liga, 3. csoport
1. Magyarország
2. Észak-Macedónia
3. Litvánia
4. Andorra

A Rácz Zsófia vezette női U19-es válogatott jóval erősebb riválisokat kapott az A ligában: a hollandok, a svédek és a skótok ellen játszik november 27. és december 3. között, szintén hazai pályán. A csoportelső kijut az Eb-re.

„Erős ellenfelekkel kerültünk egy csoportba, edzőként vagy játékosként már mindegyikük játékstílusát megtapasztalhattam. Reális célunk az A ligás tagság megtartása, de szeretnénk minél jobb helyezést elérni a csoportban. Ezek a mérkőzések nagyban szolgálják a fejlődésünket, ezért örülök az előttünk álló nehéz feladatnak” – nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző.

Női U19, A liga, 7. csoport
1. Hollandia
2. Svédország
3. Magyarország
4. Skócia

Románia legyőzésével maradt az A ligában a magyar U19-es válogatott

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC