nb1.hu

Kegyetlen volt a II. világháború az Újpest új igazolásának a családjával

A rá váró kihívásokról is nyilatkozott.

A tehetséges Helmich Pált a nyári átigazolási időszak hajrájában szerezte meg az Újpest a Kecskeméttől. A friss szerzeménnyel az újpestiek hivatalos honlapja készített interjút.

ÉRZELMEK

Kezdésként azt kérdezték tőle, milyen érzéssel tölti el, hogy Újpestre került.

„Libabőrös vagyok. Tulajdonképpen egy álmom vagy vízióm vált valóra, ugyanis talán sokan nem tudják – hiszen az adatbankban nincs benne -, de én itt Újpesten kezdtem focizni. Ez volt az egyetlen magyar klub, ahol nevelkedtem, utána kerültem Németországba. Itt, a Megyeri úti műfüvesen pályán edzettem minden nap, és rendre arra gondoltam, hogy én ebben a stadionban egyszer játszani fogok. Ez vendégként már megtörtént, de a vágyam az volt, hogy a hazai csapat mezében lépjek pályára, és remélhetőleg ez idén meg is történik. Nagyon tetszik a projekt, amit a vezetőség felvázolt nekem, abszolút tudok vele azonosulni, és várom, hogy a részese legyek.”

BORZALMAK ÉS KILÁTÁSOK

A tehetségnek családi kötődése is van a IV. kerülethez. Erről a következőket mesélte.

A dédnagyapámnak volt itt egy gyára, a Helmich Villamosság- és Gépjárműgyár, amit sajnos a II. világháborúban elkoboztak, majd el is kellett költöznie innen a családomnak. Az újpesti vonal tehát a focin kívül is megvan.”

Legfőbb tulajdonságairól és a rá váró kihívásokról a következőket nyilatkozta.

„A legfőbb erényem a mentalitásom. Németországban nőttem fel, ahol rengeteg dolgot tanultam, de tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm. Ez főleg abból ered, hogy a kortársaimnál kevesebb játékpercem van a pályafutásom során, ugyanis elég későn kezdtem el focizni.

13 éves korom előtt atletizáltam, asztaliteniszeztem, úsztam és cselgáncsoztam, így a meglévő lemaradásom próbálom minél előbb eltüntetni. Talán ennek is köszönhető, hogy egy fizikális, nagy munkabírású játékos vagyok.

Tisztában vagyok vele, hogy itt nehezebb lesz játéklehetőséghez jutni, mint Kecskeméten, de kihívásként tekintek rá. Szeretem a kihívásokat, minél keményebb egy, annál jobb! Ezerféle jó dologra gondolok jelenleg, negativitás, mint például, hogy „túl nehéz lesz” vagy „nem játszom majd” nem kering a fejemben, csak várom az itt eltöltött időt.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC