nb1.hu

Kegyetlen rigmusok és a játékoskeret jövője: Máté Csaba nyilatkozott

Kieső helyen várhatja a következő fordulót a Loki.

A debreceniek legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükön vereséget szenvedtek. A legutóbbi, Paks elleni találkozón 5-0-ra kaptak ki, ami tovább fokozta a feszültséget a csapat körül.

Előzmények

Mint arról már beszámoltunk, a meccs után Máté Csaba vezetőedzőt megkérdezték a jövőjéről. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány sem fogta vissza magát, míg Megyeri Balázs az M4 Sportnak nyilatkozott a mérkőzést követően.

A DVSC kapusa reagált a szurkolók kemény kritikájára, Máté Csabát a jövőjéről kérdezték

Az ultrák elé járuló DVSC-játékosoknak (nem mindenki tett így) a szurkolók levetették a mezeiket. A szervezett szurkolói csoportok Facebook-bejegyzésében jelezték, hogy a címert viselő mezeket vasárnap elárverezik közösségi oldalukon.

Feszültség a Lokinál: Dzsudzsák megzavarta csapattársa nyilatkozatát, az ultráknál betelt a pohár

A 32. percben, Batik Bence hibáját követően a Paks már kettőre növelte előnyét, és ekkor felhangzott a „NB II Keleti-csoport” rigmus is a lelátón.

A DVSC tíz forduló után a tabella 11. helyén áll, ami kieső pozíciót jelent. A 10. helyen álló ZTE eddig 7, míg a 9. ETO 8 pontot gyűjtött kilenc meccs alatt. A két csapat vasárnap 15:15-től találkozik egymással.

A jövő

Máté Csaba elmondása szerint nem gondolkodik a lemondásán:

„Engem már úgy is elbocsátottak, hogy tíz meccsből kilencet nyertem. Nem foglalkozom ilyesmivel, a célom, hogy segítsem a klubot. Itt nem az edző személye a fontos, hanem a DVSC, hogy egy ilyen nagy múltú csapat ne ilyen helyzetben legyen.”

A vezetőedző kitért a csapat jövőjére is:

„Vannak posztok, ahol nincs megfelelő konkurencia, de télig ez a keret marad. Természetesen szeretnénk erősíteni, de egyelőre a következő feladatokra kell koncentrálnunk. Meg kell találni azokat a játékosokat, akik hajlandóak küzdeni.”

Máté Csaba elismerte, hogy osztálykülönbség volt a két csapat között a szombati mérkőzésen. A DVSC-re sorsdöntő találkozók várnak a következő hetekben. Elsőként Fehérvárra látogatnak, ahol a Vidi elleni rangadó szinte ugyanolyan fontos lesz a szurkolóknak, mint a Nyíregyháza és a Békéscsaba elleni mérkőzések.

Ezt követően az FTC otthonába utaznak, majd fogadják az ETO-t és a Kecskemétet, végül Diósgyőrben lépnek pályára. Ezek a csapatok – az FTC kivételével – a tabella alsó felében találhatók.

A DVSC-nek most már el kell kezdenie pontokat gyűjteni, különben egyre közelebb kerülhet a másodosztály rémképéhez…

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC