nb1.hu

Kedvezőbb meccsek várnak a Szparira az erőltetett menet előtt

Tímár Krisztián reálisan értékelt az újpesti vereség után.

A Nyíregyháza Spartacus eddig stabilan teljesít az OTP Bank Ligában, még akkor is, ha az utóbbi két mérkőzését elveszítette Tímár Krisztián csapata. A következő két találkozó azonban kulcsfontosságú, hiszen pontokat kellene szerezniük a nyíregyháziaknak, mielőtt az erőltetettebb menet megkezdődik.

Az ETO elleni 2-1-es győzelemmel kezdte meg élvonalbeli szereplését a Nyíregyháza, amely az előző szezonban megnyerte az NB II-t. Utána azonban egy nehéz ötmeccses időszak következett, amely során mindössze egy pontot szerzett.

A DVSC elleni 3-2-es győzelem különösen fontos volt a piros-kékek számára. Ezt egy újabb győzelem követte Kecskeméten, majd két vereség: előbb a Diósgyőr ellen otthon 2-0-ra, majd Újpesten szombaton 1-0-ra kaptak ki, ahol Andre Duarte a 90. percben döntötte el a mérkőzést.

Tímár Krisztián vezetőedző a mérkőzést követő sajtótájékoztatón több témát is érintett. A mondanivalóit foglaltuk össze.

Öröm és csalódottság

Az eredmény keserűséget okozott, de a hosszú távú folyamatok tekintetében voltak pozitívumok. A csapat szervezett volt, veszélyes helyzeteket alakított ki, és több szakaszban sikerült rákényszeríteni az akaratukat az Újpestre.

Taktikai elemzés és tanulságok

Tímárék alaposan felkészültek az Újpestből, és próbálták minél több oldal- és hátrapasszra kényszeríteni ellenfelüket. Bár sok labdát szereztek a hazaiak térfelén, nem sikerült kihasználniuk ezeket a helyzeteket.

A hiányzó rutin és a realitás

Tímár igazságtalannak érzi a végeredményt, szerinte a döntetlen reálisabb lett volna. Ha a helyzetkihasználásuk jobb, akár meg is nyerhették volna a mérkőzést, de a rutin még hiányzik ahhoz, hogy az ilyen teljesítményeket győzelemre váltsák.

Folyamatos fejlődés

Az edző kiemelte, hogy Újpesten mindig nehéz jól teljesíteni, de a Nyíregyháza fegyelmezett volt, és láthatóan hétről hétre fejlődik. Az eredményeken dolgoznak, és azon, hogy a jó teljesítmények győzelmeket hozzanak.

A Nyíregyháza tíz mérkőzés után 10 pontot szerzett, amivel három ponttal előzi a 11., kieső helyen álló DVSC-t, és öttel az utolsó Kecskemétet. Utóbbi vasárnap a Puskás Akadémiát fogadja 13 órától.

A Nyíregyháza a következő fordulóban a Zalaegerszeget látja vendégül, majd az ETO-hoz látogat. Mindkét mérkőzés közvetlen rivális ellen zajlik, így különösen fontos lenne a pontszerzés.

Ez azért is lényeges, mert utána élcsapatokkal kell majd megküzdenie. Az MTK és a Puskás Akadémia látogat hozzá, végül pedig a Paks ellen zárja ezt az időszakot.

És ami fontos: a DVSC elleni rangadón is a hazai pálya és a szurkolók fergeteges hangulata jelentette a legnagyobb segítséget a csapatnak.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC