nb1.hu

Kecskemét-Paks: súlyosnak tűnő sérülést és kakaskodást is hozott a meccs

Mindkét csapat sorozata megszakadt.

A Kecskemét-Paks mérkőzéssel zárult a szombati meccsek sora az NB I-ben. Teljesen más lelki állapotban várhatták a találkozót a főszereplők, ugyanis a kecskemétiek az előző négy meccsükön nem tudtak pontot szerezni, míg a paksiak a legutóbbi három találkozót behúzták.

A bajnoki sokáig tapogatózó játékot hozott, aztán az első félidő derekán egy beadás majdnem megtréfálta Szappanos Pétert, de a paksi kapus a játékvezető szerint nem a gólvonal mögött fogta meg a labdát. Itt még nem fejeződött be a sztori, mivel Tóth Barna próbálta kifejelni a játékszert Szappanos kezéből, ami nem igazán tetszett a cerberusnak. Berke Balázs a csetepatét egy-egy sárgával díjazta. Nem sokkal később Silye megsérült, a vendégek futballistája hordágyon hagyta el a játékteret. A 37. percben Könyves Norbert bevette a hazai kaput, de les miatt mégsem módosult az eredmény.

A szünetben egy cserét hajtott végre Bognár György: Mezei Szabolcs helyét Böde Dániel vette át. Teltek a percek, de a kijelzőn továbbra is 0-0-s állás virított. A 69. percben aztán megtört a jég, hiszen Osváth Attila lövése meglepte Varga Bencét, ezzel szerezte meg a vezetést a Paks. Érdekesség, hogy a HLSZ adatbankja szerint Osváth ezt megelőzően legutóbb 2017 márciusában volt eredményes az NB I-ben, ekkor a Loki játékosaként vette be a DVTK kapuját. A 74. minutum végén nem tudott tisztázni a paksi védelem, a kavarodásból a csereként beszálló Pálinkás profitált, így egyenlített a KTE.

A hátralévő időben már nem jött újabb csavar, az 1-1-es reminek köszönhetően megszakadt a Kecskemét rossz és a Paks jó szériája.

A következő fordulóban a Paks a ZTE otthonában vizitál, míg a Kecskemétet az Újpest látja vendégül.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Kecskeméti TE-Paksi FC 1-1 (0-0)
Széktói Stadion, v: Berke
gólszerzők: Pálinkás (74.), illetve Osváth (69.)
sárga lap: Tóth B. (24.), Szuhodovszki (54.), Májer (92.), illetve Szappanos (24.), Osváth (41.), Papp (67.), Hahn (94.)
Kecskeméti TE: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Májer, Vágó, Szuhodovszki, Meszhi (Pálinkás, 72.), Leoni (Zeke, 64.) – Horváth K. (Zsótér, 93.), Tóth B.
Paksi FC: Szappanos – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp, Windecker, Mezei (Böde, a szünetben), Silye (Osváth, 28.) – Haraszti (Balogh B., 80.), Könyves (Hahn, 62.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC