nb1.hu

Kecskemét-FTC: parádés gól és feszültség a hajrában

A hazaiak ezúttal is bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak dobogós helyen.

Kecskemét-FTC 2-0

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: TÓTH BARNA

Tóth Barna gólpasszal és góllal zárta az összecsapást, vagyis nagyon sokat tett azért, hogy a KTE megnyerje a rangadót.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A KECSKEMÉT JÁTÉKA ÉS A KAKASKODÁS

Szabó István csapata ezen a meccsen is bemutatta, hogy nem véletlenül áll a második helyen. Érdekesség, hogy ebben az idényben a kecskemétiek veretlenek maradtak a bajnokságban az FTC ellen, két meccset megnyertek, egy pedig döntetlennel zárult.

A meccs végén egy szabálytalanságot követően elég komoly csetepaté alakult ki a pályán, Berke Balázs egy-egy sárgával tett rendet.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

34. p.: Tóth Barna csúsztatása után Szalai Gábor nagyjából négy méterről ballal lőtt a Fradi kapujának közepébe. 1-0!

86. p.: Knoester próbált fejjel menteni, de a labda Tóth Barna elé került, aki kapásból jobb lábbal bombázott 17 méterről, a löket a Fradi kapujának a jobb oldalában kötött ki. Gyönyörű mozdulat volt ez a kecskeméti játékostól! 2-0!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kecskemét a következő fordulóban az Újpest otthonában vizitál, míg a Fradi a DVSC-t látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Kecskeméti TE-Ferencváros 2-0 (1-0)
Kecskemét, 4957 néző, v: Berke
gólszerzők: Szalai (32.), Tóth B. (86.)
kiállítva: Abena (72.)
sárga lap: Belényesi (77.), Nikitscher (91.), illetve Owusu (54.), Abena (56., 72.), Lisztes (60.), Knoester (87.), Traoré (91.)
Kecskemét: Varga – Szabó, Belényesi (Rjasko, 94.), Szalai – Nagy, Nikitscher, Vágó (Meszhi, 93.), Horváth, Zeke (Hadaró, 93.) – Tóth B., Banó-Szabó (Katona, 81.)
Ferencváros: Bogdán – Botka, Abena, Knoester, Pászka – Baráth (Esiti, a szünetben), Gojak – Owusu (Lisztes, 57.), Zachariassen (Traoré, 57.), Marquinhos – R. Mmaee

Az MTI összefoglalója:

A bajnoki címét már az előző körben bebiztosító Ferencváros az utolsó 20 percben emberhátrányban futballozva kétgólos vereséget szenvedett a második helyen álló Kecskemét vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján.

A házigazda együttes két nyeretlenül megvívott bajnoki után győzött ismét, így nagy lépést tett a dobogós helyezés, és ezzel a nemzetközi kupaszereplés elérése felé. Az NB I-ben sorozatban ötödször aranyérmes Ferencvárosnak ezzel a vereséggel megszakadt a négy meccs óta tartó sikerszériája.

A Kecskemét a mostani idényben otthon kétszer legyőzte az FTC-t, idegenben pedig döntetlent ért el ellene.

Kiegyenlített küzdelmet, de csak hazai gólt hozott az első félidő, melynek során mindkét együttes becsülettel próbálkozott a kapuba találni. Volt is dolga mindkét kapusnak, Bogdán Ádám viszont akkor már nem tudott segíteni a Ferencvároson, amikor Szalai Gábor közvetlen közelről a léc alá vágta a labdát. A találatot megelőzően két fejpárbajt is elbuktak az FTC játékosai a saját tizenhatosukon belül, ezt a védelmi hibát pedig kihasználta a Kecskemét.

Fordulás után pontatlanabbá és kapkodóbbá vált a játék, amelyet az idő előre haladtával egyre többször kellett szabálytalanság és sárga lapos figyelmeztetés miatt félbeszakítania a játékvezetőnek. A vendégek idegei bírták kevésbé a strapát, ennek nyomán a 72. percben Abenát második sárga lappal kiállították, így a fővárosiaknak nem sok reményük maradt arra, hogy egyenlíteni tudjanak. Ez nem is sikerült nekik, sőt, a hajrában újabb gólt kaptak, így pont nélkül távoztak Kecskemétről.

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC5 5 0 0 7 15
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest6 3 0 3 1 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC