nb1.hu

Kapust vett a DVTK, igazol még a DVSC

Blagojevics szerint nehézségekkel néztek szembe az átigazolási piacon.

DVTK

A klub megvásárolta az előző szezonban ősszel kölcsönben Diósgyőrben futballozó Karlo Sentić játékjogát a horvát Hajduk Splittől, így a nyári felkészülést a Bükk lábánál kezdő kapus immár hivatalosan is a klub játékosának vallhatja magát – jelezte a klubhonlap.

„Azzal a szándékkal tértem vissza, hogy még többet adjak ennek a klubnak, ennek a szurkolótábornak és ennek a városnak, mint tavaly ősszel. Hiába igazoltam el télen Diósgyőrből, folyamatosan tartottam a kapcsolatot dr. Bajúsz Endre sportigazgatóval, Tuska János kapusedzővel, és sok mindenkivel a csapatból és a klubházból is.  A távozásomat követően Kazahsztánba vezetett az utam, ahol nem azt kaptam a bajnokságtól, amit vártam. Gyorsan kiderült, hogy az egy kiváló liga az idősebb játékosoknak a pályafutásuk lezárását megelőző időszakban, de én még fejlődni szeretnék, ezért vissza akartam térni Európába.

Tavaly ősszel minden tökéletesen összeállt Diósgyőrben, jó csapat alakult ki, jöttek az eredmények, özönlöttek a szurkolók a mérkőzéseinkre, én pedig jól éreztem magam a klubnál és Miskolcon is. Az idő előrehaladtával egyre inkább erősödött bennem az érzés, hogy vissza kellene térni, és Kazahsztánban is csak nevelőegyesületem, a Hajduk Split és a DVTK mérkőzéseit néztem. Így amikor szerződést bontottam, akkor bár több ajánlattal is rendelkeztem, mindenképpen Diósgyőrben szerettem volna folytatni. Továbbra sem a nagy szavakkal szeretnék kitűnni, hanem a pályán nyújtott teljesítményemmel. Könnyen be fogok illeszkedni, hiszen ismerem a körülményeket, ismerem a játékosokat, ismerem a klubot, egyszóval ismerek mindent és mindenkit. Ezúttal is az a cél vezérel, hogy lépésről lépésre haladjunk, és remélem, így is messzire jutunk” – mondta a horvát kapus.

„Jól ismerjük Karlo Sentić képességeit, a munkamorálját, érkezésével tovább élesedett a diósgyőri kapuért vívott versenyhelyzet” – fűzte hozzá dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. „Tavaly ősszel kölcsönben védett nálunk, majd télen a Hajduk visszarendelte, a kevés játéklehetőség miatt, ám most lehetőségünk nyílt végleg megszerezni a játékjogát, amit örömmel használtunk ki.”

DVSC

A Slovan Liberec és a Rapid Wien elleni találkozó után Szrdjan Blagojevics vezetőedző nyilatkozott a klubhonlapnak.

„Nagyon hasznos mérkőzés volt számunkra, mint ahogyan az első edzőmeccs is a táborban. A felkészülést harmad- és másodosztályú csapatok ellen kezdtük, így most már szükségünk volt a nagyobb nyomásra. Az első találkozón nem tudtunk jól reagálni, sokat szenvedtünk a Liberec ellen. A Rapid ellen azt kértem a játékosoktól, hogy próbáljanak meg ezen javítani, ami sikerült is, de még mindig nem a saját kvalitásunk szintjén játszottunk. Biztos vagyok abban, hogy ettől sokkal jobban is tudunk teljesíteni. Ugyanakkor fejlődtünk és dicséret illeti a futballistákat a találkozón mutatott teljesítményért. Nehézségekkel néztünk szembe az átigazolási piacon, és néhány játékosunk sérülése miatt is. Zajlik a munka, s közben próbálunk a csapatunkba illő labdarúgókat találni és igazolni. Ennek a folyamatnak valahol a közepén tartunk. Azonban a futballistáinkban megvan a kellő ambíció és tisztában vannak vele, hogy mi az, amin már túl vagyunk és mi vár még ránk. Biztos vagyok abban, hogy lépésről lépésre fejlődni fogunk és készen állunk majd a bajnokság kezdetére” – fogalmazott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC