nb1.hu

„Jöjjön, akinek jönnie kell” – Lisztes a Fradi következő ellenfeléről

A Fiorentina elleni meccsen dőlt el, hogy Sztankoviccsal sikeres volt-e a Fradi őszi szereplése, vagy sem.

Lisztes Krisztián szerint a Ferencváros és a Fiorentina játékosai egyaránt elégedettek lehetnek, miután a két csapat 1-1-re végzett  egymással a Konferencialiga-csoportkör hatodik fordulójában. Az olaszok csoportelsőként bejutottak a nyolcaddöntőbe, míg a magyar bajnoknak, amely az előző idényben az Európa Ligában is megélte a kupatavaszt, másodikként februárban játszania kell a 16 közé jutásért.

Abszolút ez volt a terv, hogy továbbjussunk, úgyhogy mindenki százszázalékosan elégedett lehet. Már látszott az utolsó percekben, hogy mindkét csapat számára jó az eredmény, és mindkét csapat elérte azt, amiért idejött

– nyilatkozta a Groupama Arénában rendezett mérkőzés után Lisztes Krisztián, aki az 58. percben állt be Varga Barnabás helyére.

„Nem foglalkoztunk a másik mérkőzéssel”

A Ferencváros játékosai tudták, ha a Genk legyőzi a szerb Csukaricskit, akkor egy vereséggel semmiképpen nem fognak továbbjutni. S mivel a 21. perctől vezető belgák 2-0-ra nyertek, Lisztesék tudhatták, hogy a hajrában nem szabad gólt kapniuk.

„Nem foglalkoztunk a másik mérkőzéssel, végig saját magunkra koncentráltunk. Bár ha olyan lett volna az eredmény, arról biztosan értesültünk volna” – fogalmazott Lisztes, akit szerint az sem zökkentette ki a csapatát, hogy sokan nem állhattak Dejan Sztankovics vezetőedző rendelkezésére.

Ferencváros - Fiorentina Fotó: Farkas Zsolt
Fotó: Farkas Zsolt

„Rengeteg a sérült, de ha kevesebben vagyunk, ha többen, ugyanúgy készülünk, hiszen az edzésterv ugyanaz” – jegyezte meg a 18 éves támadó, aki szerint a mostani továbbjutás volt a csapat egyik legfontosabb idei célja.

Ezért edzünk, ezért kelünk fel minden nap, így ez egy jó visszacsatolás.

„Nemcsak én, minden játékos nagyon várja, hogy nemzetközi szinten szerepeljen, ahol meg tudja mutatni magát. De számomra semmivel nem másabb, mint egy NB I-es mérkőzés, hiszen mindenhol úgy megyek ki a pályára, hogy nyerni szeretnék.”

„Nem szomorkodunk az elmaradt győzelem miatt”

A Fradi a 48. percben Kristoffer Zachariassen góljával szerzett vezetést, és ezzel ideiglenesen a csoport első helyén állt. Luca Ranieri a 73. percben egyenlített, amivel a Fiorentina visszaállt a négyes élére, de a második hellyel az FTC sem lehetett elégedetlen.

„Megszereztük a vezetést, és ha egy csapat 1-0-ra vezet, onnan bármi megtörténhet. Akár az is benne volt, hogy kihúzzuk ezt a meccset 1-0-val, sajnos nem így alakult, de nem szomorkodunk” – mondta Lisztes.

Zachariassen: „Nagy utat jártunk be a Klaksvík-meccs óta”

A Ferencváros hétfőn, a nyoni sorsoláson kap ellenfelet az Európa Liga csoportharmadikjai közül. A következő csapatok jöhetnek szóba: Olympiakosz (görög), Ajax (holland), Betis (spanyol), Sturm Graz (osztrák), Royale Union SG (belga), Maccabi Haifa (izraeli), Servette (svájci), Molde (dán).

Nem szeretnék foglalkozni az ellenféllel, csak magunkra koncentrálunk, jöjjön, akinek jönnie kell. Mindenféleképpen nyerni szeretnénk

– fogta rövidre a várakozásait Lisztes, aki jövő nyártól már az Eintracht Frankfurtban futballozik majd.

„Nagyon fontos a győzelem a Zalaegerszeg ellen”

A bajnokságban a Paks mögött csak második a Ferencváros, így tulajdonképpen a csütörtöki mérkőzés döntött arról, hogy összességében sikeresnek volt-e nevezhető a zöld-fehérek őszi szezonja. A döntetlennel meglett a továbbjutás, ráadásul Lisztesék elmondhatják, hogy veretlenül zártak a csoportkörben a Genket és a Csukaricskit megelőzve.

„Szerintem sikeresnek mondhatjuk magunkat ezzel a továbbjutással. Ha ez nem jött volna össze, akkor kevésbé lettünk volna sikeresek. De szerintem elégedettek lehetünk” – mondta az U21-es válogatott játékos, aki szerint most az lesz a legfontosabb, hogy a magyar bajnokságban visszaszerezze vezető pozícióját a csapat.

Ferencváros - Fiorentina Fotó: Farkas Zsolt
Fotó: Farkas Zsolt

„Nagyon fontos a győzelem a Zalaegerszeg ellen, nyerni megyünk minden NB I-es meccsünkre, így erre is. Szeretnénk ott lenni az első helyen.”

A paksiak jól dolgoznak, ez látszik, de nyilván a miénk jobb csapat. Éppen ezért a következő alkalommal meg szeretnénk őket verni.

A tervek szerint az EL-nyolcaddöntőbe kerülésért rendezendő párharc első meccse a Groupama Arénában lesz február 15-én, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik meg.

Botka: „Szomorú, hogy magyarok egy magyar klub ellen vannak”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC