nb1.hu

Jansen rossz hírt közölt az FTC játékosáról, Gera Zoltán a szurkolóknak üzent – reakciók

Márton Gábor szerint nehéz helyzetben vannak, válogatottba való lehet a felcsútiak kapusa.

Három mérkőzést rendeztek vasárnap az NB I-ben. Lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők!

Kecskemét–Puskás Akadémia 0-3

Gera Zoltán (Kecskemét): „A mérkőzésnek úgy indultunk neki, hogy stabil védekezésre akartunk törekedni, és a labdaszerzésekből gyors átmenetekkel támadásokat vezetni. Bátortalanságot éreztem a csapaton, az elmúlt időszak nem volt egyszerű. Amikor megszereztük a labdát, nem voltak határozottak a megindulások. Miután kétgólos előnybe került a Puskás Akadémia, akkor került le egyfajta teher, bátrabbak lettek a játékosok, helyzeteket alakítottunk ki. Az első félidőben volt egy büntetőgyanús szituáció, abból gólt kellett volna rúgni, majd ott volt egy újabb ziccerünk még a lefújás előtt. A második játékrészt jól kezdtük, bennünk volt a gól, de egy véleményes helyzet után az ellenfél meglőtte a harmadikat. Sajnos ez most egy ilyen időszak, ha hibázik a csapatunk, az ellenfél azt rögtön megbünteti. Összességében azt csak pozitívan tudom értékelni, hogy rengeteg helyzetünk volt. Ha nem kerültünk volna helyzetbe, az lenne a nagy negatívum. A második vendég gól utáni állapotba kell eljutni, a mérkőzést is már ilyen mentalitásban kell kezdenünk a folytatásban. Úgy érzem, a szurkolók a csapat mögött állnak, velük könnyebb lesz kijönni a gödörből. Kecskemét futballszerető közönsége megérdemli, hogy újra eredményes legyen a csapata, és ezen fogunk dolgozni keményen!”

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Örömteli eredmény született. Kecskeméten sohasem egyszerű pontot, pontokat és győzelmet szerezni. Sajnálom Szabó István távozását, de sok sikert kívánok Gera Zoltánnak. Az első félidőben jó játékkal juttattuk előnybe magunkat, bár sok labdát vesztettünk el. A szünetben kértem a játékosokat, hogy ne üljenek fel semmiféle provokációnak. Colley ezt nem tudta betartani, ennek szólt az első csere. Arra koncentráltunk, hogy Pálinkás érkezésével se tudjon betalálni a KTE. Jól védekeztünk és a harmadik góllal eldöntöttük a mérkőzést. Nagyon értékes számunkra ez a három pont” – mondta, majd kapusát, Pécsi Ármint dicsére: „Nem akarom elkiabálni, mert egy 19 éves srácról beszélünk, de ha a lábmunkáját és a biztonságát nézik, ezek nagyon értékes dolgok egy edző számára. Mindig nyugodtan ülök a kispadon, idősebb kapusoknál is idegesebb szoktam lenni. Egy modern kapusnak így kell dolgozni lábbal, mint Árminnak, ezért is kapta meg a bizalmat ennyire hamar. Amellett, hogy jó kapus és még fejlődésben van, azt gondolom, a lábmunkája extra lesz, és ha nem most, de idővel be fog kopogtatni a válogatottban is.”

Kecskemét–Puskás Akadémia: tükörsima vereséggel debütált Gera Zoltán

ZTE–ETO 1-2

Márton Gábor (ZTE): „Az első félidőben jól játszottunk, kapufát is rúgtunk, nem is nagyon volt lehetősége az ellenfélnek. A másodikban elbizonytalanodtunk, az okát nem tudom. Nehéz helyzetben vagyunk, de voltunk már ilyenben. Nem volt abban semmi tudatosság, hogy visszaálltunk, szerettünk volna jól játszani, de vannak olyan játékosok, akik még nem bírnak kilencven percet. Megpróbáltuk stabilizálni a csapatot, sajnos nem sikerült. „Amikor gólt kapunk, azt mindig rosszul viselem, ráadásul az első győri találatnál bátrabb odalépéssel simán el lehetett volna rúgni, a labdát, de most ilyen rossz passzban vagyunk.”

Borbély Balázs (ETO): „Két meccset nyertünk egymás után, így a hangulat is sokkal jobb. Nem kezdtük jól a mai találkozót, kapkodtunk, a ZTE az elején kellő agresszivitással kezdte a meccset, az első három játékosunk gyengébb napot fogott ki. A második félidőben már jobb mentalitással játszottunk, a három beálló cserével fordult meg a meccs képe. Jó mentalitással jöttek be, kellő minőséget, rutint és nyugalmat hoztak. Kellő önbizalommal várjuk a Ferencváros elleni mérkőzést.”

 

Ferencváros–Fehérvár 2-0

Pascal Jansen (Ferencváros): „Nem volt egyszerű mérkőzés. A Fehérvár bátran játszott, labda nélkül magasan presszingelt. Rendezetten és mélyen védekezett ellenfelünk, szervezetten futballozott, ezért nehéz is volt megszerezni a második gólunkat. A kiállítást követően változtatni kellett a stratégiánkon. Jól reagáltunk erre a szituációra, ami mindenképpen szükséges volt hozzá, hogy győzzünk. Örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést” – mondta, majd az ijesztő sérülést szenvedett, a szünetben lecserélt Habib Maigáról is szót ejtett. „Nagyon szerencsétlen szituációban sérült meg. Bár képes volt folytatni a játékot, a futballistáim közül többen is jelezték, hogy valami nincs rendben vele, ezért le kellett cserélni a szünetben. Jelenleg kórházban van, és vizsgálatokon esik át.”

Szörnyű jelenet a Groupama Arénában: a nyakára esett az FTC játékosa – videó

Pető Tamás (Fehérvár):Nagyon jó felfogásban futballoztunk ma este. Szerkezetet váltottunk és átálltunk ötvédős rendszerre, ami jóval nagyobb stabilitást jelentett számunkra. Ez a szisztéma végig jól működött, stabilan védekeztünk, egy sajnálatos technikai hibából szerezte meg az FTC a vezetést. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, benne volt, hogy akár meg is fordítjuk a meccset. A második játékrészt egyből ziccerrel kezdtük, volt két kapufánk is, de ezúttal nem volt szerencsénk. Elégedett vagyok a csapattal, mindenkit megdicsértem az öltözőben, mert végig jó felfogásban játszottunk. Mindent megtettünk egy bombaerős kerettel rendelkező FTC otthonában, nincs semmi szégyenkezni valónk. Az emberelőnyből is próbáltuk a maximumot kihozni, két centerrel játszottunk a cserék után, ekkor is sok lehetőséget dolgoztunk ki. Több is lehetett volna ebben a meccsben számunkra, nem tudom a játékosaimat elmarasztalni, tényleg mindent megtettek a siker érdekében a pályán. Hétfőtől a DVSC ellen készülünk és az a legfontosabb, hogy hazai pályán is ugyanilyen mentalitással játsszunk. Ebben az esetben nem lehet gondunk a következő fordulókban.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC