nb1.hu

Izlandi kapusbravúrok akadályozták meg a Ferencváros győzelmét és BL-továbbjutását

Nem jött össze a győzelem hazai pályán.

A Ferencváros kétgólos hátrányból vágott neki a dán Midtjylland elleni BL-selejtező visszavágójának.

A vártaknak megfelelően kezdődött a találkozó, az FTC lendületes támadásokat vezetett. Az első kapura lövés Abu Fani nevéhez fűződött, Ólafsson ütötte ki a labdát. A hazai nyomás az első negyedóra végén érett góllá: Abu Fani szabadrúgása után Cissé fejesét még védte az izlandi kapus, de az ismétlést a kapuba pofozta a szenegáli származású francia védő, 1-0. Tíz perccel később Traoré lövését fogta Ólafsson. A 37. percben jött az első veszélyes dán helyzet, Osorio tekerése Makreckisről pattant szögletre. Pár percre rá Juninho kapáslövését védte Dibusz, majd a hosszabbításban megint a brazil tüzelt, Cissé fejjel mentett hatalmasat.

A látványos támadó focit a második félidőben is folytatta a Fradi, Rommens lövését védte Ólafsson. Az 50. percben Sörensen maradt üresen a jobb oldalon, aki Franculino remek passza után kegyetlenül kihasználta az adódó lehetőséget, 1-1. Hét percre rá Ben Romdhane, majd Cissé lövését fogta Ólafsson. A 82. percben Osorio pazar szólója végén kicsivel a kapu mellé rúgta a labdát. Hat perccel később Kady lövésébe is beleért a vendégek remekül védő kapusa. A 93. percben a teljesen felforgatott ferencvárosi védelmet átjátszva Osorio lőtt kapufát.

A Midtjylland a pozsonyi Slovan ellen mérkőzik majd a BL-főtáblára jutásért. A Ferencváros a Klaksvík-Banja Luka párharc győztesével játszik az Európa-ligában.

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó
Ferencvárosi TC – FC Midtjylland  1-1 (1-0)
Bp, Groupama Arena, 17 027 néző, v.: Orel Grinfeld (izraeli)
Gólok: Cissé (17.) ill. Sörensen (50.)
Sárga lapok: Askildsen (6.), Ramírez (39.), Zachariassen (67.), Andersson (69.), Botka (76.), Kady (86.)
Piros lap: R. Gustavo (97.)
FTC: Dibusz – Makreckis (Gruber, 82.), Cissé (Sevikyan, 83.), R. Gustavo, Ramírez (Botka, a szünetben) – Abu Fani, Ben Romdhane, Rommens, A. Traoré, Zachariassen (Kady, 74.) – Pesic (Bassey, 43.) Vezetőedző: Pascal Jansen
MID: Ólafsson – Andersson, Diao, Bech S., Juninho (Gabriel, 70.) – Osorio, Martínez, Askildsen (Simsir, 30.), Sörensen – Buksa (Brynhildsen, 71.), Franculino (Castillo, 90.) Vezetőedző: Thomas Thomasberg

Továbbjutott a Midtjylland 3-1-es összesítéssel.

„A legkisebb hibáknak is nagy következményei vannak” – az FTC edzője Varga Barnabásról is beszélt

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC