nb1.hu

Ismét George Clooney-ra hajazott az Újpest vezetőedzője

Nagyon kellene a megváltás a Kisvárdának.

Drámai végkifejletű mérkőzést nyert meg az Újpest péntek este a Kisvárda ellen 3-2-re. A találkozó utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy megvan a lila-fehérek első számú kapusa. És az is bebizonyosodott, hogy a Kisvárdának most már tényleg hatalmas szüksége van arra, hogy újra otthoni környezetben tudjon pályára lépni.

A végtelen történet.

A német Michael Ende fantasy jellegű meseregénye juthatott mindenkinek az eszébe a péntek esti Újpest-Kisvárda mérkőzésről. Az első félidőben ugyanis négy, a második játékrészben pedig tizennégy percet hosszabbított Andó-Szabó Sándor játékvezető.

A LEGFONTOSABBAK

A mérkőzés Jasmin Mesanovic szintén mesébe illő góljával „indult”, ezzel az egymás után hatodik idegenbeli meccsét játszó Kisvárda négy forduló után ismét vezetést szerzett az élvonalban. Előnyük birtokában a vendégek sokkal óvatosabban kezdtek játszani, ám az Újpest eleinte körülményesen szőtte a támadásait, így a kompaktan védekező vendégek jól tudtak zárni. Majd jött egy villanás Csoboth Kevintől, akinek a sarkazása után az Újpest egyik legjobbja, Matija Ljujics egyenlített. Fontos viszont leszögezni, hogy az egyenlítéshez kellett Milos Spasic labdavesztése és Aleksandar Jovicic helyezkedési hibája.

Fordulás után Lirim Kastrati beívelése után a robbanékony és erőszakos Peter Ambrose megelőzött minden védőt, majd hat méterről lőtt a kapuba. Eddig a találatig is remek volt a hangulat szokás szerint a Szusza Ferenc Stadionban, de innentől kezdve varázslatos lett, egészen a legvégéig.

A 72. percben Jovicic „jóvá tette” hibáját: bal oldali szabadrúgás után fejelt hét méterről a kapuba. Az újpesti védők teljesen üresen hagyták, a videószobában hosszú percekig vizsgálták azt, hogy nem volt-e les…

A hajrában Heinz Robert Mörschel kotort közelről a kapuba, ezt az esetet is hosszú percekig vizsgálták az illetékesek. Mindkét vizsgálatnál elveszítette a türelmét az újpesti publikum, lehetett érezni, ismét, hogy a szurkolóknak ezen a meccsen sem az igazságos ítélet meghozatalára tett kísérlettel van bajuk, hanem azzal, hogy az hosszú percekig tart, miközben semmi nem történik a pályán.

A két vizsgálódás, a cserék és egyéb tényezők miatt tizennégy perc volt a hosszabbítás a második félidőben, a lefújás pillanatában a hangosbemondó nem véletlenül jegyezte meg, hogy minden bizonnyal ez lett a valaha volt leghosszabb mérkőzés a Szuszában.

GERLICZKI REAKCIÓJA

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Gerliczki Máté, a vendégek megbízott vezetőedzője érkezett elsőként. Szemmel láthatóan nem volt boldog az újabb vereség miatt, mert a csapat sorrendben harmadszor zakózott. És nyilván amiatt sem, hogy az újabb kudarc miatt még hosszabbnak tűnő hazautazás várt rájuk Kisvárdára.

„A vezetésünk megszerzése után nem voltak túl nagy problémáink, egy szituációt kivéve, amiből egyenlített az Újpest. Ha ez nincs és úgy tudunk menni a szünetre, hogy vezetünk, akkor teljesen más lehetett volna a második játékrész.”

MAJDNEM DÖNTETLEN

Az extra hosszabbítás egyébként változatosra sikeredett, akár még a pontszerzés is összejöhetett volna a vendégeknek.

„Amikor egyenlítettünk, inkább az volt benne a mérkőzésben, hogy az egyik pontot el tudjuk vinni. Nyilván nem volt bekalkulálva a harmadik gól és az sem, ahogy kaptuk. Sajnos az döntött, de utána még volt egy fejese Balogh Norbinak. Ha az bemegy, még őrületesebb lehetett volna a véghajrá.”

VIGNJEVICS REAKCIÓJA

Nebojsa Vignjevics örülhetett a győzelemnek, illetve annak is, hogy legalább szombat délutánig a tabella élére került a csapata. A Paks elleni, idegenbeli 3-0-s vereséget követően az eredmények szempontjából talpra állt az Újpest, hiszen az előző körben a Zalaegerszeget győzte le 2-1-re a Szuszában.

„Mind a szakmai, mind az érzelmi vonalát nehezen élem meg a mérkőzésnek.”

Azt hiszem, az ilyen meccsek után mondják azt rólam az ősz hajszálaim miatt, hogy úgy nézek ki, mint George Clooney.

“Gratulálok a játékosaimnak, mert egyáltalán nem volt könnyű az első, sokszerűen kapott gól után visszajönniük a mérkőzésbe. Ugyanez történt azután is, hogy a vendégek egyenlítettek. Az biztos, hogy vannak elemei a játékunknak, melyeken dolgoznunk kell még. Elsősorban arra gondolok, hogy amikor nálunk van a vezetés, akkor jobban kellene lezárnunk a támadásainkat. A kontráinkat is gyorsabban kellene végrehajtanunk. Ha ezeken javítanánk, akkor kevésbé lennének drámaiak a mérkőzéseink forgatókönyvei. A hibákkal viszont a meccsek végén idegesek vagyunk, néha pánikolnak a futballistáim. Ettől függetlenül nagyon örülök a győzelemnek, illetve annak is, hogy a tabella élére kerültünk, annak ellenére, hogy lehet, az utóbbi állapot csak egy napig marad fent. A szurkolóinknak ismét nagy köszönettel tartozom. Fantasztikus atmoszférát varázsoltak a stadionba. A pihenőt kiváló hangulatban kezdhetjük meg, de javítanunk kell azokon a játékelemeinken, amiket még egy kicsit nyögvenyelősnek érzek.”

KI A JOBB KAPUS?

Az Újpest eddig hat bajnokit játszott. Az első három alkalommal Dorde Nikolics, utána Banai Dávid volt a kapus. Ezért az NB1.hu azt kérdezte Vignjevicstől, hogy ki lesz az első számú kapus hosszabb távon.

„Az az egyes számú, aki éppen a kapuban áll. Nikolics is jó, de vétett hibákat és itt nemcsak a Mezőkövesd elleni meccsünkre gondolok, hanem korábbiakra is.”

Újpesten tehát kiváló lehet a hangulat még hetekig, a jelek szerint a kapuskérdés is eldőlt, míg a Kisvárdának megváltás lenne, ha a pályája meggyógyulna és végre ismét hazai pályán is játszhatna.

EMLÉKEZTETŐ

 

OTP Bank Liga, 6. forduló
Újpest FC-Kisvárda Master Good 3-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3980 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Ljujic (28.), Ambrose (53.), Mörschel (81.), illetve Mesanovic (6.), Jovicic (72.)
sárga lap: Ambrose (42.), Ganea (69.), Mack (104.), illetve Cipetic (23.), Ötvös (34.), Jovicic (56.), Balogh N. (104.)
Újpest FC: Banai – L. Kastrati, Anculasz, Fehér (Ganea, 68.), Tamás, – Onovo, Mörschel – Ljujic (Tajti, 76.), Kiss (Hall, 68.), Csoboth (Pauljevic, 90.) – Ambrose (Mack, 90.)
Kisvárda Master Good: Petkovic – Cipetic, Kovacic, Jovicic, Széles, Ötvös – Navratil (Camaj, 58.), Makowski (Vida, 85.), Lucas (Melnyik, a szünetben) – Spasic (Balogh N., 58.), Mesanovic (Körmendi, 95.)

 

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC4 4 0 0 5 12
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest5 3 0 2 3 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC