nb1.hu

Hosszú idő után újra pontot szerzett az Újpest

Az NB I 16. fordulójának szombat késő délutáni meccsén a ZTE és az Újpest 1-1-es döntetlent játszott egymással.

Jobban kezdett a ZTE, majd az első félidő közepén az Újpest is eljutott az ellenfél kapujáig – ennek ellenére egészen a 45. percig nem sikerült komoly helyzetet kialakítania egyik csapatnak sem. Ekkor Németh lövését védte Molnár, majd a volt újpesti, Croizet szerezhetett volna gólt, ám Kastrati óriásit mentett.

A szünetben Tamást Simon váltotta, a szerkezeti átalakítás pedig jót tett a vendégeknek – Csoboth passza után Ambrose lőtt közelről a jobb felsőbe, 0-1. Hamar reagált erre Márton Gábor, a pályára küldte Mancét, akinek a beállásával aktívabb lett a zalaegerszegi támadójáték. Ez végül (több kisebb-nagyobb helyzet után) a 86. percben érett góllá, egy kipattanót Medgyes lőtt ballal, nagyon pontosan, 20 méterről a bal alsóba, 1-1.

A hátralévő percekben nem változott az állás, úgyhogy az Újpest október 21-e után először szerzett pontot az NB I-ben – ezzel szemben a ZTE idén először szerzett pontot az Újpest ellen.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Újpest FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 1755 néző, v.: Bogár

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Huszti (Ubochioma, 69.), Evangelu, Várkonyi, Medgyes – Sankovic (Spoljaric, 82.) – Mim, Bedi, Croizet, Sajbán – Németh D. (Mance, 58.)

Újpest FC: Molnár Zs. – Kastrati, Anculasz, Kosanovic, Tamás (Simon K., a szünetben) – Varga B. (Kiss T., 62.), Mack, Onovo, Tajti (Hall, 77.) – Ambrose (Sasere, 93.), Csoboth (Mörschel, 93.)

gólszerzők: Medgyes (86.), illetve Ambrose (50.)

sárga lap: Mim (38.), illetve Kiss T. (83.), Csoboth (90.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC