nb1.hu

Hornyák Zsolt szerint a Puskás Akadémia fel tudja venni a versenyt a Ferencvárossal

A felcsútiak trénere a saját célját is megfogalmazta.

Jól kezdte az őszt a Puskás Akadémia, hiszen a Konferencia-liga rájátszásában, egy végsőkig kiélezett párharcban esett csak ki a Fiorentina ellen, a magyar bajnokságban pedig a második helyen áll. A felcsúti csapat vezetőedzője, Hornyák Zsolt a közelmúlt eseményeiről és a bajnoki tervekről nyilatkozott az M4Sportnak.

Ki lehet kapni, ki lehet esni, de ha jól teljesítesz, akkor könnyebb feldolgozni, még akkor is, ha sosem jó kikapni, vagy tizenegyesekkel kiesni. Mindjárt azon járt a fejem, hogy tartsuk meg a mutatott játékot és a motivációt.

Hornyák Zsolt szerint a magyar csapat diktálta a tempót idegenben és remekül játszott, de a hazai mérkőzés végkimenetele fájó igazán.

„Nekünk huszonegy lövésünk volt, a vendégeknek három. Mi voltunk a kezdeményezőbbek végig. Nem túl széles a keretünk, elfogytunk. Sok volt a fiatal a padon, akikre nem tehetek aránytalanul nagy terhet. Amikor meg már közel voltak a tizenegyesek, akkor azért nem változtathattam, mert gyerekekre nem szabad ilyen fontos szituációt bízni.”

Az 51 éves tréner szeretné, ha csapata többször játszhatna telt ház előtt.

„Sok ellenségünk van, nem szeretnek minket, mint klubot, de most megmutatták a játékosok, hogy itt is megy a munka és jól dolgozunk. Az edzői pályafutásom legnehezebb meccsei voltak ezek. Az olasz kollégám is azt mondta, hogy jó csapatunk van – ez fontos visszajelzés.”

Hornyák Zsolt a Puskás Akadémia idei céljairól is szót ejtett.

„A dobogót szeretnénk elérni és egy-két fiatal játékost be akarok építeni a csapatba. A Fradinak van a legerősebb kerete, de megint sok nehéz meccs van előttük és meg kell oldaniuk a bajnoki szereplés mellett a nemzetközi mérkőzéseket is. Ilyen játékkal, amit mutattunk, fel tudjuk venni a versenyt a Ferencvárossal. Ehhez stabil teljesítmény kell, de úgy érzem a csapatban megvan az erő ehhez.”

A korábbi szlovák válogatott játékos a saját célját is megfogalmazta.

Meg szeretném nyerni a bajnokságot! Ehhez az kell, amit mondtam, vagyis a stabilitás.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC