nb1.hu

Hornyák Zsolt reakciója a visszavont 11-esre és piros lapra: meglepő fordulat

Magabiztos győzelem után értékelt.

Tovább menetel a Puskás Akadémia. Hornyák Zsolt csapata a legutóbbi fordulóban magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott Kecskeméten. A mérkőzést követően Hornyák külön kiemelte a játékvezető egy vitatott ítéletét.

A meccsen

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője rendkívül elégedetten értékelt a háromgólos siker után. Elmondta, hogy Kecskeméten soha nem könnyű pontokat szerezni, és sajnálatát fejezte ki Szabó István távozása miatt, akit kiváló szakembernek tart. Sok sikert kívánt az új kecskeméti trénernek, Gera Zoltánnak, bár megjegyezte, hogy szerette volna, ha nem éppen ezen a mérkőzésen kezdi meg munkáját. Hozzátette, hogy szerencsére a csapata teljesítette a kitűzött célt.

Hornyák hangsúlyozta, hogy az első félidőben jó játékkal sikerült előnybe kerülniük, és a szünetben külön figyelmeztette játékosait, hogy ne hagyják magukat provokálni, sem fizikai összecsapásokkal, sem verbális kihívásokkal. Ezt főleg Colley-nak szánta, aki azonban nem tudta betartani az utasításokat, ezért Hornyák lecserélte.

Jansen rossz hírt közölt az FTC játékosáról, Gera Zoltán a szurkolóknak üzent – reakciók

A második félidőben a Kecskemétnek támadnia kellett, amit kihasználtak, és megszerezték a harmadik gólt, majd lehetőséget kaptak a fiatal játékosok is. Hornyák kiemelte, hogy Kecskeméten soha nem könnyű nyerni, és jobban tartott ettől a találkozótól, mint bármelyik Fradi elleni mérkőzéstől. Az edzőváltás miatt pedig kizárólag a saját játékukra tudtak koncentrálni.

A vitatott ítéletről

A Nemzeti Sport kérdésére, hogy mi járt a fejében, amikor a játékvezető kezezés miatt kiállította Gollát és büntetőt ítélt, majd a VAR segítségével mindkét döntést visszavonta, Hornyák a következőket mondta:

„Láttam a képernyőn, hogy nem volt tizenegyes, mert a labda a lábáról pattant fel, így bíztam benne, hogy visszavonják a téves ítéletet. Emiatt nem voltam ideges, inkább Maceiras hozzáállása bosszantott, mert kellemetlen helyzetbe hozta a csapattársát.”

A Puskás Akadémia jelenleg a második helyen áll, ugyanannyi, 21 ponttal, mint az éllovas Ferencváros, de egy mérkőzéssel többet játszva. A felcsútiak a következő fordulóban a hatodik helyezett DVTK-t fogadják.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC