nb1.hu

Honvéd-Kecskemét: Klafuric gratulált, Szabó korrekt volt – reakciók

Gólszerzőjét is jellemezte a kispesti edző.

A Honvéd 1-0-ra verte péntek este a Kecskemétet, ezzel elmozdult a kieső zónából. A találkozó egyetlen gólját Kerezsi szerezte a második félidőben. A két vezetőedző így értékelt a lefújás után:

Dean Klafuric: „Nagyon kemény meccsen vagyunk túl. Mindenki tudja, hogy a Kecskemét a második helyen áll az NB I-ben. Egy rendkívül szervezett csapatról van szó, különösen védekezésben. Nem véletlen, hogy eddig a meccsig csak egy góllal kapott többet, mint a Ferencváros. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak a küzdőszellemük miatt. Számítottunk arra, hogy a kecskemétiek meg akarnak lepni minket. Rúgtunk egy gyönyörű gólt, boldog vagyok, hogy összejött a győzelem, ami nagyon fontos volt, de van még három meccsünk. A játékosok átérezték a helyzet súlyát, de ez már az előző meccseken is látszódott. Tudják a játékosok, hogy a klub nehéz helyzetben van. Ez egy fontos három pont volt, de mindegyik győzelem ugyanolyan fontos. Minimum egy győzelem kell még, de minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy nyerni akarunk. Kerezsi nagyon jó játékos, de nagyon fiatal is. Siófokon tapasztalatot szerzett, érettebbé vált a pályán. Tudjuk, hogy hatalmas potenciál rejlik benne. Mitrovic ma nem állt a rendelkezésünkre, de szeretném hangsúlyozni, hogy a fiatalok jó teljesítményt nyújtottak.”

Szabó István: „Az első 10-15 percben adódtak gondjaink, ám miután ezeket orvosoltuk, kreatívabban játszottunk. Az első félidő utolsó harmada nagyon sok átmeneti játékot hozott, ami nekünk nem volt jó. A szünetben átbeszéltük, hogy mit szeretnénk játszani a második félidőben. Sajnos egy szituációba belehibáztunk, utána pedig futnunk kellett az eredmény után. A hazai csapat a három pont érdekében ölte az időt, nehezen alakult ki játék. Egygólos meccs volt, az egyetlen gólt a hazaiak szerezték. Nagyon fiatal csapattal kezdtünk, ezek a játékosok fejlődőképesek, de rutint kell szerezniük. Nem akarok semmit sem fogni a játékvezetői ítéletekre. Nyilván rosszul esik, hogy tavasszal még nem rúghattunk tizenegyest. Jelenleg a második helyen állunk, amit nem ajándékba kaptunk, hanem megdolgoztunk érte. Szeretnénk dobogón zárni, de ez nem egyszerű, hiszen erős csapatok vannak mögöttünk. Örülök, hogy ezekkel a srácokkal dolgozhatok.”

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Bozsik Aréna, 5003 néző, v.: Bognár
gólszerző: Kerezsi (55.)
sárga lap: Eördögh (18.), Kerezsi (37.), Klemenz (66.), Doka (87.), illetve Májer (32.), Szalai G. (38.), Nikitscher (44.)
Budapest Honvéd: Szappanos – Prenga, Lovric, Klemenz – Eördögh (Doka, a szünetben), Bocskay (Szabó A., 91.), Gomis, Tamás – Kerezsi (Zsótér, 67.), N. Lukic (Átrok, 89.), Ennin (Kocsis D., a szünetben)
Kecskeméti TE: Varga Á. – Szabó A., Szalai G., Belényesi – Katona B., Katona M. (Meszhi, 66.), Szuhodovszki, Nikitscher (Nagy K., a szünetben), Zeke – Májer (Tóth B., a szünetben), Banó-Szabó

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC