nb1.hu

Hivatalos: Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosa

A kötelező orvosi vizsgálatot követően jelentették be új klubjánál a magyar válogatott csapatkapitányát.

Azt már írtuk, hogy megegyezett egymással az RB Leipzig, illetve a Liverpool Szoboszlai Dominik átigazolásáról. Az angol klub érvényesítette a magyar futballista szerződésében szereplő kivásárlási záradékot.

Tegnap Szoboszlai Liverpoolba repült, ahol részt vett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton. Új klubja hivatalosan is bejelentette a 22 éves játékost, aki 70 millió euróért igazol Angliába. Ezzel – saját rekordját átadva a múltnak – minden idők legdrágább magyar futballistája lett. A magyar válogatott játékos a 8-as mezt kapta meg, melyet korábban a klub legendás alakja, Steven Gerrard viselt.

Szoboszlai Dominik felnőtt karrierje a Red Bull Salzburgban – és annak partnercsapatában, az FC Lieferingben – indult el 2018-ban. 2021-ben igazolt a német Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatához, mellyel kétszer nyert Német Kupát, valamint többször szerepelt a Bajnokok Ligájában.

Szoboszlai az angol klub történetének harmadik legdrágább igazolása lett – Virgil Van Dijk és Darwin Núnez után. A Liverpool első csapatában tétmérkőzésen korábban Kozma István, illetve Bogdán Ádám lépett pályára magyarként.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC