nb1.hu

Hivatalos: Kalmár Zsolt ismét az NB I-ben futballozhat

A magyar válogatott futballista a Vidihez igazolt.

Szerda este beszámoltunk arról, hogy Kalmár Zsolt valószínűleg a Fehérvár FC-hez igazol. Pénteken kiegyenesedett a kérdőjel, mivel a fehérvári klub a hivatalos oldalán bejelentette a 32-szeres magyar válogatott középpályás érkezését. Kalmár kettő plusz egy éves szerződést kötött a székesfehérváriakkal, és a 13-as mezszámot választotta.

A 28 éves futballista korábban az ETO-ban 23 NB I-es meccsen három gólig jutott. Kalmár legutóbbi együttese a Dunaszerdahely volt, a DAC-ban 2017 óta szerepelt, 148 tétmérkőzésen 47 gólt, illetve 29 gólpasszt jegyzett.

“Nagyon örülök, hogy itt lehetek a Vidinél! Juhász Rolanddal többször egyeztettünk, pozitív jövőképet vázolt fel számomra, így hat év után a távozás mellett döntöttem. Ez számomra most egy teljesen új kihívás lesz, de már nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal készülhessek. Folyamatosan követtem az NB I-et azóta is, hogy eligazoltam, és az a véleményem, hogy a szlováknál egy erősebb bajnokságban folytathatom, mert a magyar élvonal nagyon sokat fejlődött azóta, hogy 2014-ben külföldre költöztem. Természetesen a válogatottat is figyelembe vettem, amikor a váltás mellett döntöttem, szeretnék továbbra is tagja maradni a keretnek, mert ott is komoly célokért küzdhetünk majd a közeljövőben. Jó állapotban érzem magam, igaz, az elmúlt hetekben kevesebb játéklehetőséget kaptam, de biztos vagyok benne, hogy hamar formába kerülök és minél hamarabb a pályán segíthetem a csapatot. Az a tervünk, hogy családunkkal Fehérvárra költözünk, hogy maximálisan a Vidire tudjak koncentrálni, de nyilván ez nem megy egyik napról a másikra, most az a lényeg, hogy minél hamarabb edzésbe állhassak és bemutatkozzak a csapatban”mondta a szerződés aláírása után Kalmár Zsolt.

A Vidi nem kapta el jól a rajtot a bajnokságban, hiszen az első két fordulóban nem tudott pontot szerezni – Újpesten, majd otthon a Ferencváros ellen is vereséget szenvedett.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC