nb1.hu

Hiába vannak kérői, a kiesés ellenére valószínűleg nem vált csapatot a magyar támadó – interjú

A magyar válogatott Eb-esélyeiről is elmondta a véleményét a futballista.

Tanyi Barnabással rövid idő alatt nagyot fordult a világ. Az Aluminij 21 éves magyar támadója ebben a hónapban először volt kezdő a szlovén élvonalban, a Rogaska otthonában pedig kiváló teljesítményt nyújtott. Nem sokkal később már ő sem tudott segíteni, így a Domzale elleni fiaskó a kiesést jelentette. A fiatal futballista az NB1.hu-nak adott interjúban őszintén elmondta a véleményét a kevés játéklehetőségről és az osztályváltásról is.

– Kezdjük a beszélgetést egy kellemes emlékkel: május 11-én először kezdtél a szlovén élvonalban, és a Rogaska elleni győzelemből két góllal és egy gólpasszal vetted ki a részed.

– Kellett egy kis idő, amíg felvettem a ritmust, ám ezt követően vitt előre a lendület. Magamnak és az edzőmnek is bizonyítani akartam, emellett az is célom volt, hogy jó játékkal segítsek a csapatomnak. Egyébként a mérkőzés előtti napon mondta nekem a mester, hogy a kezdőcsapat tagja leszek. Mikor ezt megosztotta velem, hozzátette, úgy érzi, hogy gólt fogok lőni. Szerencsére nem csupán gólig, hanem gólokig jutottam.

– Egy hét múlva jött a feketeleves, ugyanis a Domzale elleni meccset 3-1-es vereséggel zártátok, ezzel pedig eldőlt, hogy búcsúztok az élvonaltól. Mi volt a gond ezen a bajnokin?

– Lehet, hogy a nagy tét rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. A kezdőnkben mindössze három rutinosabb játékos szerepelt, mellettük olyan fiatalok játszottak, akik ilyen fontos mérkőzésen még nem jutottak szóhoz. Fájó ezt bevallani, de el kell ismerni, hogy az ellenfelünk lefocizott minket. A találatunk mellett akadt még pár helyzetünk, ám a Domzale szintén lőhetett volna több gólt. A lefújás után doppingvizsgálatra kellett mennem, így nem tudom, hogy milyen hangulat volt az öltözőben.

– Szerinted miért nem tudtátok kiharcolni a bennmaradást?

– Főleg a támadójátékunkból hiányzott a kreativitás. Emellett az edző annak ellenére sem változtatott a kezdőn, hogy az eredmények nem alakultak kedvezően. Úgy gondolom, többet kellett volna rotálnia a csapatot.

– A szerződésed jövő decemberben jár le az Aluminijnél. A kiesés mennyire befolyásolhatja a jövődet?

– Úgy fest, hogy a következő szezonnak is az aktuális együttesemmel vágok neki. A hírek szerint új edzőt kapunk, vagyis mindenki tiszta lappal indulhat. Amennyiben folyamatosan játéklehetőséget kapnék, akkor ebből sokat profitálhatnék. Szlovén másodosztályú csapatok érdeklődnek irántam, ám nem hiszem, hogy bármelyik ajánlat előrelépést jelentene nekem. Az Aluminij elnöke egyébként olyan csapatot akar építeni, amelynek reális esélye lehet a feljutásra, mivel szerinte az élvonalban van a helyünk.

– Ez volt az első félszezonod olyan felnőttcsapatnál, amely az élvonalban állt rajthoz. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál az előző hónapokban?

– Nem kaptam sok bizonyítási lehetőséget, ennek ellenére nem látom negatívan ezt az időszakot, ugyanis rengeteget fejlődtem. Novemberben vettem részt próbajátékon az Aluminijnél, ekkor az edző állandóan dicsért és biztatott, majd a téli felkészülés alatt is folyamatosan játszottam, ám amint folytatódott a bajnokság, kicsit háttérbe kerültem. Nem duzzogtam a mellőzöttség miatt, hanem minden edzésen keményen dolgoztam azért, hogy esélyt kapjak.

– A nyári felkészülésig jut időd a pihenésre, hogy fogsz feltöltődni?

– Jelenleg Debrecenben vagyok, a héten pedig elkezdek edzeni, a tervek szerint június 20-án indítjuk az alapozást. Természetesen az Európa-bajnokságot is figyelem majd, nagyon fogok szurkolni a magyar válogatottnak. Bizakodó vagyok, szerintem erős csapatunk van, így reális esélyt látok arra, hogy a csoportból továbbjutunk.

– Szlovénia szintén szerepel az Eb-n. Mit éreztél, mennyire foglalkoztatja a szlovén embereket a kontinensviadal?

– A szlovén válogatott legutóbb 2000-ben kvalifikálta magát a tornára, a hosszú szünet miatt a drukkerek már ki voltak éhezve egy ilyen sikerre. Szlovénia nemrég Portugáliát győzte le egy felkészülési mérkőzésen, ez is bizonyítja, hogy komoly potenciál van a csapatban. Elképzelhető, hogy a szlovén élvonalból pár játékos játszhat az Eb-n, kíváncsi vagyok, milyen teljesítményt nyújtanak majd.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC