nb1.hu

Hiába nyert a Leverkusen, egy játékvezetői hiba miatt újra kell játszani a meccset

Turányiék győztes góljánál hozott téves ítéletet a bíró.

Augusztus 31-én, a női Bundesliga 2024/25-ös idényének 1. fordulójában a Freiburg 3–2-re kikapott hazai pályán a Bayer Leverkusentől. A vendégeknél végig a pályán volt a magyar válogatott védője, Turányi Lilla.

A mindent eldöntő ötödik gólt Kristin Kögel szerezte tizenegyesből a 88. percben, de csak másodjára sikerült a kapuba találnia. A 24 éves német támadó az első büntetőjénél a kapu fölé lőtte a labdát, ám az asszisztens azt jelezte, hogy a hazaiak kapusa elmozdult a gólvonalról a rúgás előtt, emiatt Theresa Hug játékvezető újrarúgatta a tizenegyest, Kögel pedig másodjára már nem hibázott.

A szabálykönyv szerint ha a labda elkerüli a kaput, vagy visszapattan a keresztlécről vagy a kapufáról, akkor a büntetőrúgást csak abban az esetben kell megismételni, ha a kapus szabálytalansága egyértelműen befolyásolta a rúgást végző játékost.

Úgy tűnik azonban, hogy a kapus nem volt hatással a játékosra, nem a szabálytalanság miatt maradt ki a büntető.

„A sportbíróság véleménye szerint ezt a szabályt ebben az esetben figyelmen kívül hagyták. Tekintve, hogy mikor történt az eset, és mi lett a végeredmény, ez a hiba nagy valószínűséggel befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, így a fellebbezésnek helyt kellett adni.” – idéz a DFB közleményéből a Kicker.

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) sportbíróságának döntése értelmében újra kell játszani az SC Freiburg–Bayer Leverkusen női Bundesliga-mérkőzést. Még 24 órán belül lehet fellebbezni, így ez a döntés nem jogerős, de jelen állás szerint újra kell majd játszani a teljes mérkőzést.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC