nb1.hu

Hatalmas tehetséget igazolt az ETO, érkező a DVSC-nél, lesznek még változások Diósgyőrben

Horvát és montenegrói játékossal bővült az NB I.

DVSC

A DVSC-nél folytatja a karrierjét a korábbi horvát korosztályos válogatott Neven Djurasek.

A 25 éves középpályás Varasdról került a Dinamo Zagreb utánpótlásába, majd játszott az ukrán Dnipro, szlovén Olimpija Ljubljana, valamint az ukrán Sahtar Donyeck együttesében is – számolt be róla a klub. A legutóbbi szezonban a görög első osztályú Arisz Szalonikit erősítette, a bajnokságban, a nemzetközi és a görög kupában 29 mérkőzésen lépett pályára, és 2 gólt szerzett.

DVTK

Az NB I nyitófordulója előtt megtartotta sajtótájékoztatóját a DVTK.

Az újságírók kérdéseire Bajúsz Endre sportigazgató, Vladimir Radenković vezetőedző és Holdampf Gergő csapatkapitány válaszolt, Bajúsz pedig elárulta: várható még változás a keretben.

„A tavalyihoz képest sokkal előrébb járunk. Akkor az osztályváltás miatt később formálódott a csapat, most a maggal már korábban meghosszabbítottuk a szerződést. A távozók pótlására igazolt labdarúgók pedig időben csatlakoztak hozzánk, így az ausztriai edzőtáborban már együtt dolgoztak a kerettel. Szeptember 3-ig lehet igazolni, ezért még elképzelhető változás, hiszen terveink között szerepel további igazolás és távozás is lehetséges. Egy éve a stabil bennmaradást tűztük magunk elé, amit magabiztosan teljesítettünk. Most szeretnénk tovább építkezni és a középmezőny első harmadában végezni. Konkrét helyezést nem mondanék, hiszen a futball kiszámíthatatlan, de bízom abban, hogy előre tudunk lépni. A tapasztaltabb és a kiemelt akadémiákon nevelkedett fiatal magyar játékosok, valamint a saját nevelésű akadémistáink jó egyveleget alkotnak majd, ami eredményes szerepléshez vezethet majd a most rajtoló bajnokságban.”

ETO

A montenegrói Matija Krivokapics kétéves szerződést írt alá a győri csapattal.

A 21 éves, korosztályos válogatott támadó a felkészülési időszak végén csatlakozott a kerethez. Az előző szezont a DAC kölcsönjátékosaként a szlovák másodosztályú Somorjánál töltötte, ahol az eto.hu közleménye szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtott: 19 mérkőzésen 11 gólt szerzett és három gólpasszt is adott.

Krivokapics tavaly már volt az ETO játékosa, ám az élvonalba jutó csapatban nem lépett pályára, most azonban nagy ambíciókkal érkezik, és szeretné gólokkal, gólpasszokkal segíti az együttest az NB I-ben.

„Krivokapics azért csatlakozott hozzánk, mert hatalmas tehetség, akinek kiemelkedő kvalitásai vannak, amelyeket a támadó zónában tud kamatoztatni. Régóta követem a játékát, 18 éves kora óta figyelem. Véleményem szerint nagy segítségünkre lehet. Ő egy pozitív személyiség, aki a csapatért akar küzdeni. Meg fogja kapni a játékidőt a bizonyításra” – mondta Steven Vanharen sportigazgató.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC