nb1.hu

Hatalmas taktikai csata, döntetlent játszott Romániával a magyar válogatott

Mindkét együttes továbbjutott a csoportból.

Lengyelország után Törökország ellen is nyert a magyar minifutball-válogatott a szarajevói Európa-bajnokságon.

Kettőből kettő: Törökország sem tudta megállítani a magyar válogatottat

Hétfő este a szintén két győzelemmel álló vb-címvédő Románia ellen léptek pályára Trencsényi János fiai. A tét a csoportelsőség volt.

A lelátón a két szurkolótábor, a pályán a két csapat vívott óriási harcot az első perctől kezdve, előbbi természetesen csak a hangerőt illetően. A találkozó elején egyik válogatott sem mert igazán kockáztatni, inkább a védekezésen volt a hangsúly. Bő tíz perc játék után több veszélyes magyar lövés is veszélyeztette a román kaput, de egyikből sem lett gól. A románok ekkor nem igazán voltak veszélyesek, Bohonyinak nem is kellett védenie, a támadások felépítésében viszont fontos szerepe volt a magyar kapusnak. A 19. percben Kiss ziccere maradt ki, a románok kapusa hatalmasat védett.

A második félidő a románok próbálták lassítani a játékot, inkább csak a saját térfelükön passzolgattak, támadásban továbbra sem mutattak sokat, olykor már a kapusuk próbálkozott távoli lövésekkel. A 30. percben Csoszánszki szabadrúgása kötött ki kis híján a kapuba, de végül Kozóról a kapu mellé pattant. A hajrában a románok gyakran hat-az-ötöztek, így volt bőven lehetőség a kontrákra, de nem esett gól a meccsen. A döntetlennel a jobb gólkülönbségének köszönhetően a románok végeztek a csoport élén, míg a magyar válogatott a második lett.

Magyarország − Románia 0−0
A magyar Eb-keret: Tajti Bence, Bohony Bálint − Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC