nb1.hu

Ha Marco Rossi ilyeneket mond valakiről, az óriási elismerés – interjú a magyar válogatott 24 éves újoncával

Nagy utat tett meg a középpályás egy év alatt.

A magyar válogatott szeptemberben megkezdi a szereplését a Nemzetek Ligájában. A mieink szeptember 7-én Németországban vendégeskednek, majd három nappal később a bosnyákokat fogadják. Kedden Marco Rossi kihirdette a keretét a két összecsapásra. A szövetségi kapitány négy újoncnak is bizalmat szavazott, a debütálás előtt álló játékosok közül az NB1.hu a Kecskemét középpályásával, Nikitscher Tamással beszélgetett.

– Az előző napokban sok interjú készült veled. Hogy bírod ezt a megnövekedett médiaérdeklődését?

– Jó érzés, hogy ennyien megkeresnek, bár a szavak helyett inkább a teljesítményemmel szeretném felhívni magamra a figyelmet. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az elmúlt három-négy évben összesen nem adtam annyi interjút, mint az utóbbi pár napban.

– Tavaly nyáron elszakadt a keresztszalagod, így hosszú kihagyás várt rád. Ha valaki ekkor azt állítja, hogy 2024 augusztusában bekerülsz a magyar válogatott keretébe, mit szóltál volna?

– Nem igazán hittem volna el ezt akkor. Egy sérülés sosem jön jókor, bár az életben vannak ettől szörnyűbb dolgok is. Pozitív szemléletű embernek tartom magam, és a környezetem is ezt gondolja rólam, így abban a szituációban is igyekeztem optimista maradni. Próbáltam minél jobb állapotban visszatérni, a jelek szerint szerencsére sikerült ez.

– Az ETO FC Győr elleni duplázásodat követően többen rebesgették, hogy Marco Rossi bizalmat szavaz neked. Ennek fényében mennyire számítottál a meghívóra?

– Hozzám is eljutottak ezek a vélemények, ennek ellenére nem voltam biztos abban, hogy meghívót kapok. Kedden délelőtt kerestek az MLSZ-től, leírhatatlanul boldog voltam, amikor kiderült, hogy rám is számít a szövetségi kapitány. Gyakorlatilag minden labdarúgó arról álmodik, hogy egyszer bekerüljön a válogatott keretébe, elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy ez nekem is megadatik.

Kecskeméti TE/Facebook
– A sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány a fizikumodat emelte ki, emellett remek gólszerzőnek nevezett.

– Ha egy olyan szaktekintély, mint Marco Rossi ilyeneket mond valakiről, az óriási elismerés. Jólesik ez a dicséret, de nem részegülök meg tőle, ugyanis tisztában vagyok azzal, hogy még fejlődnöm kell. Személyesen még nem beszéltem a kapitánnyal, az összetartáson valószínűleg erre lesz lehetőségem.

– A beilleszkedéssel kapcsolatban van benned némi félsz?

– Minimális izgatottság dolgozik bennem, ami ilyenkor természetes, de egyáltalán nem félek. Horváth Krisztoferrel a Kecskemétben csapattársak voltunk, baráti viszonyt ápolunk egymással, minden bizonnyal ő sokat fog segíteni nekem. Ahogy hallom, a válogatottnál hasonló közeg van, mint a KTE-nél, ezért szerintem hamar otthonosan érzem majd magam.

– Szeptemberben a Nemzetek Ligájában a németek és a bosnyákok elleni meccsek jönnek. Mire számítasz ezeken az összecsapásokon?

– A magyar válogatott az utóbbi időben többször megmutatta, hogy milyen erő lakozik benne. Remek játékosok alkotják az együttest, emellett az sem mellékes, hogy nem csupán egyénileg, hanem csapatként is komoly szintet képvisel. Nem szeretnék tippelni azzal kapcsolatban, hogy hány pontot gyűjtünk. Az a legfontosabb, hogy a lelkes szurkolóinkat minél jobban kiszolgáljuk.

Kecskeméti TE/Facebook
– A válogatott szünet előtt a hétvégén az Újpestet látjátok vendégül vasárnap délután.

– Kemény meccsre készülünk, mivel egy erős együttes érkezik, amelynek a játéka folyamatosan fejlődik. Mindenképpen szeretnénk meglepetést okozni, ezzel is meg akarjuk hálálni a drukkereink támogatását.

– Öt forduló után öt ponttal rendelkezik a KTE. Mit gondolsz a rajtról?

– Amikor nem sikerül nyernünk egy meccsen, mindig marad bennünk némi hiányérzet. Akadnak olyan mérkőzések, amelyeken nem olyan eredményt értünk el, amit terveztünk. A következő bajnokikon mindenképp javítani akarunk, ugyanis ettől a stáb és a szurkolótábor is többet érdemel.

– Valószínűleg Rossi mellett különböző klubok érdeklődését is felkelthetted a produkcióddal. Melyik külföldi bajnokság feküdne neked a leginkább?

– Nem gondolkodtam még ezen, hiszen kiválóan érzem magam Kecskeméten, és minden adott itt, hogy tovább fejlődjek. Ettől függetlenül tudom, ha huzamosabb ideig jó teljesítményt nyújtok, akkor lesz lehetőségem a szintlépésre, ám ez most nem foglalkoztat, csak a jelenre akarok összpontosítani.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC