nb1.hu

Gyerekkori álmát váltotta valóra Szalai Attila

Hamar vezéregyéniség lenne új csapatában. 

Szalai Attila a hétvégén debütált új csapatában a Hoffenheimben. Bár nem úgy sikerült, ahogy elképzelte, már a következő hétvégén javíthat. Gyerekként arról álmodott, hogy egyszer topligában fog futballozni. Ez a nyári klubváltásával teljesült. 

“Nem titok, hogy mindig is álmom volt topligában szerepelni, örülök, hogy sikerült. Gyerekként természetesen erről álmodozik, ezért dolgozik az ember, nézi a nagy játékosokat, a nagy meccseket és beleképzeli magát annak a játékosnak a bőrébe. Fantasztikus két és fél évet töltöttem a Fenernél, tényleg a család része lettem, rengeteg tapasztalatot szereztem, de mindig is célom volt európai elitbajnokságban futballozni. Boldog vagyok, hogy itt lehetek és minden erőmmel azért dolgozom, hogy tovább fejlődjek és sikeresek legyünk a Hoffenheimmel” – nyilatkozta a M1-nek adott interjújában Szalai Attila.

Lépésről lépésre, tudatosan építi karrierjét

“Tudatosan építettük a karrieremet, én úgy gondolom, jól is sikerült lépcsőről lépcsőre építkezni és fejlődni, és amikor jött a lehetőség, akkor élni vele. Úgyhogy abszolút tudatos tervezési és fejlődési folyamat része volt. Még egyszer, nagyon örülök, hogy itt lehetek a Bundesligában. Mindig jól tudtam kezelni az átigazolási pletykákat és bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz. Ez számomra mindig egy pozitív visszajelzés, hogy egy játékost ilyen-olyan csapatokkal hoznak szóba. Ilyenkor az illető tudja, figyelik, és érdeklődés, esetleg konkrét ajánlat van. De én ezt mindig is igyekeztem kizárni, illetve pozitív motivációként felhasználni” 

Pozitívan értékeli a klubváltást

“Érdeklődés szintjén már a levegőben is ott volt a Hoffenheim, de ez most nyáron jutott el konkrét tárgyalásokig, most realizálódott az egész. Örülök, hogy a két klub elég gyorsan megállapodott, illetve velem sem volt nehéz beszélni, szóval gördülékenyen haladt az egész tárgyalási folyamat. Ezt meg kell köszönnöm a Fenernek, mert rengeteget kaptam a csapattól, ott lettem igazán érett játékos. Nem volt egyszerű a búcsú, érzelmes heteket, napokat éltem át. Nagyon örülök, hogy a Hoffenheim végül engem választott, szerintem összességében minden oldalról pozitív ez a váltás. Megmondom őszintén, nagyon gördülékenyen halad a beilleszkedésem, de a játékosok és a klub is sokat segít ebben. Előny, hogy beszélem már a nyelvet, ilyen problémáim nincsenek. Az együttes az első perctől kezdve mindenben segített, legyen az lakáskeresés vagy bármilyen utazás. Nagyon magas szinten figyelnek a játékosokra és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy minél könnyebben és gördülékenyebben menjenek ezek a dolgok. Úgy érzem, az első naptól kezdve befogadtak és támogatnak mindenben” 

Kikérte Marco Rossi véleményét is

“Beszéltünk a kapitány úrral. De egyébként már akkor is, amikor Ciprusról a Fenerbahcéhoz igazoltam, illetve most, ennél a váltásnál is. Felhívtam és kikértem a véleményét, ő pedig abszolút támogatott. Egyetért azzal, hogy ez a következő lépés, hiszen topligáról van szó, ráadásul egy stabil klubról, jó körülményekkel és szakmai munkával”.

Rajta kívül két másik válogatottbeli csapattárs is klubot váltott nyáron

“Sok játékosmozgás volt ezen a nyáron, rengetegen előre tudtunk lépni a karrierünkben. Fantasztikus pillanatok ezek, szerintem az egész magyar futballnak és a válogatottnak is. A szövetségi kapitány úr is pont hasonlóan nyilatkozott néhány napja: olyan, hogy ennyi magyar játékos is bizonyíthat ennyire magas szinteken, topligákban, nem nagyon fordult még elő. Beszéltünk természetesen a srácokkal, gratuláltunk egymásnak, kérdezősködtünk, kinek milyen a beilleszkedés, hogy telik a felkészülés – csak pozitív dolgokat hallottam vissza. Ez egy hatalmas dolog, bízzunk benne, tényleg a válogatott előnyére válik majd, hogy ennyi játékos lehet ott élbajnokságokban. Érdekes, hogy most sok váltás egyszerre történt, ennek az okát nem tudom, nyilván mindenkinél ez egy fejlődési folyamat volt, örülök, hogy beérett ez többünknél is.”

Magas elvárásai vannak magával szemben

“Belső védőként számítanak rám legfőképpen, az első bajnokim sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztünk, de bízünk benne, hogy a következő körben a miénk lesz a három pont. Ami pedig a csapatban betöltött szerepemet illeti, a felkészülésen és az eddigi összecsapásokon a belső védelem bal oldalán, illetve középen kaptam lehetőséget. Szeretnék, ha vezéregyéniséggé válnék és irányítanám a többieket, segíteni, hozzátenni a tudást, tapasztalatot és mentalitást, amit én képviselek. Tudják, mit várhatnak tőlem, természetesen magasak az elvárások, ahogy én is sokat várok el magammal szemben”

A Hoffenheim hétvégén az újonc Heidenheim vendége lesz.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC