nb1.hu

Gulácsi és Varga előtt kalapot emelünk, Sallait sajnos nem lehet klónozni

Többen is messze elmaradtak attól, amit valójában tudnak.

Sajnos, a magyar válogatott nem tudott eredményesen bemutatkozni a németországi Európa-bajnokságon. Az első csoportmeccsen 3-1-es vereséget szenvedtünk Svájctól. Ami még fájdalmasabbá tette ezt a vereséget, hogy a 70. percig nem azt a magyar válogatottat láttuk a pályán, amelyet az elmúlt években megszoktunk.

A magyar szurkolóknak köszönhetően ismét remek hangulatban léphetett pályára a nemzeti csapat. Az igazi harcosság azonban a mérkőzés 70. percéig inkább a szurkolókra volt jellemző. A svájciak magabiztosabbak, élesebbek, gyorsabbak voltak mind labdával, mind labda nélkül. Amikor ellenfelünk bármelyik játékosához került a labda, azonnal két-három lehetősége volt a támadás folytatására.

Egy gyenge és egy jobb félidő, későn ébredtünk Svájc ellen

A kapott gólokhoz a mi figyelmetlenségünk és ki nem kényszerített hibáink is hozzájárultak. A kulcsjátékosaink nem voltak csúcsformában, Varga Barnabáshoz mindössze kétszer jutott el a labda beadás után, az egyikből gólt szerzett.

Most következzék az Osztályozónapló, az 1999-ben alapított NB1.hu legrégebbi rovata. Ebben azoknak a játékosoknak a teljesítményét értékeljük, akik legalább hatvan percig a pályán voltak.

Gulácsi Péter 6

Bizonyította, hogy Marco Rossi jól döntött, amikor őt jelölte kezdőkapusnak. Viszont hozzá kell tenni, hogy valószínűleg Dibusz Dénes is hasonló teljesítményt nyújtott volna. A kapott gólokról nem tehetett. A másodiknál a védekező játékosaink zavarták a kilátásban, és senki sem lépett ki a lövő játékosra. Többször is remekül avatkozott közbe.

Lang Ádám 3

Ez volt az egyik leggyengébb meccse a magyar válogatottban. Nagyon kevés ilyen mérkőzése volt eddig, pech, hogy pont most jött ki ez rajta. Ebben nyilván szerepet játszott, hogy sérülése miatt nem játszott a klubcsapatában. Az első gólnál ő is beragadt, ezért nem volt les, a másodiknál pedig nem blokkolt.

Orbán Willi 3

Ez volt eddig a leggyengébb mérkőzése címeres mezben. Az első kapott gólnál mögé passzolták be a labdát. A másodiknál a komplett csapatvédekezésünk hibázott, amit ő irányított. A harmadiknál ő fejelte oda a labdát a gólszerzőnek, senki nem zavarta. A Bundesliga egyik legjobb védője, reméljük, a németek ellen ismét bebizonyítja, hogy ez nem véletlen.

Szalai Attila 3

Rajta látszott a legjobban, hogy nincs játékban. Az ő szerepeltetésével is nagyot kockáztatott a kapitány. Helyezkedéseknél és a felpasszoknál sem találta a helyét. Az is érezhető volt, hogy a svájciak nem tartanak tőle.

A magyar kapitány elmondta, miért játszottunk gyengébben az első félidőben

Fiola Attila 4

Ő sem volt játékban az Eb előtt, és sajnos ez rajta is meglátszott. Lang Ádám szünetben történt lecserélése után egy sorral hátrébb került, ott valamivel hasznosabb volt, de a végén volt egy nagy hibája, de azt megúsztuk kapott gól nélkül. Hiányzott belőle a dinamika és az erő, ami a hosszú játékhiány miatt volt így.

Nagy Ádám 4

Nem tudta higgadt, okos passzaival biztosítani, hogy minél többször nálunk maradjon a labda. A svájciak többször is átrobogtak a középpályánkon, mert lendületesebbek és erősebbek voltak. A passzsávokat sem tudta lezárni, ami eddig az egyik legerőteljesebb erénye volt.

Schäfer András 4

Rajta nem volt érezhető, hogy tompább vagy ijedtebb lenne, mint szokott. Próbált lendületes lenni, párharcokat kezdeményezni és megnyerni. Viszont jól megtermett, labdabiztos, lendületes játékosok ellen többször is súlytalanok voltunk a pálya egyik legfontosabb szegmensében.

Kerkez Milos 3

Sem a lendület, sem a párharcok megnyerése, sem az ellenfél védelme mögé kerülés nem ment. Hajmeresztő hibái is voltak, elég csak arra a jelenetre visszaemlékezni, amikor Szalai Attilát hozta kellemetlen helyzetbe. Szerencsére Gulácsi bravúrral hárított.

Sallai Roland 6

Ő volt a csapatban a legtöbb minőség. Sokan azt vallják, hogy képes pótolni Szoboszlait, de valójában őt nem lehet. Volt benne vállalkozókedv, és nem látszott rajta, hogy sápadt lenne. Kár, hogy nem lehetett most sem klónozni. Varga Barnabást tökéletes beadással hozta ziccerbe, ám az FTC támadójának fejese még célt tévesztett.

Szoboszlai Dominik 4

Az első Eb-meccse nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna. Több technikai hibája is volt, és az átadásai sem voltak mindig pontosak. Nagyobb gond volt, hogy a rögzített helyzetekből történő beadásai sem voltak pontosak. A gólpassza viszont mesteri volt. Reméljük, a következő meccseken olyan teljesítményt nyújt majd, amire képes.

Varga Barnabás 6

Az előretolt csatárnak nehéz dolga van, ha nem kap labdát. Erről nem ő tehet, de így nincs sok lehetősége. Két emlékezetes lehetősége volt a gólszerzésre. Az elsőnél még célt tévesztett, de a másodikból gólt fejelt. Végig lekötötte a középső védőket, és az ellenfelünk pontrúgásainál is hatékonyan védekezett.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–SVÁJC 1–3 (0–2)

Köln, 41 676 néző. Vezette: Slavko Vincic (Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic) – szlovénok
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang (Bolla, a szünetben), Orbán, Szalai A. (Dárdai M., 79.) – Fiola, Nagy Á. (Kleinheisler, 67.), Schäfer, Kerkez (Ádám, 79.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SVÁJC: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Aebischer, Widmer (Stergiou, 68.), G. Xhaka, Freuler (Sierro, 86.), Ndoye (Rieder, 86.) – Duah (Amdouni, 68.), Vargas (Embolo, 74.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
Gólszerző: Varga B. (66.), ill. Duah (12.), Aebischer (45.), Embolo (90+3.)
Sárga lap: Szalai (69.), Bolla (88.), ill. Widmer (5.), Freuler (59.), Yakin (88.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC