nb1.hu

„Gulácsi áll majd a kapuban” – Marco Rossi az Izrael elleni kezdőkről is beszélt

Dárdai, Fiola és Nego nem lép pályára.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a holnapi nap célja, hogy senki ne szenvedjen sérülést és győzzön a csapat. Az izraeliek elleni, szombati barátságos találkozó előtti sajtótájékoztatón a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember leszűrte, hogy az írországi vereség után érkezett negatív megjegyzések miatt egyértelmű, hogy a barátságos mérkőzések eredménye is számít – számolt be az MTI.

A holnapi nap célja, hogy győzzünk és meggyőzzük magunkat is. Szeretném, ha a játékosok megtalálnák a góllövő cipőjüket. Szükségünk van eufóriára és valamennyi önbizalomra. A legutóbbi találkozó tanulságait leszűrtük.

Az izraeli válogatottal kapcsolatban kiemelte, hogy a rivális jelenleg a megújulás szakaszában van az új edzőjével, ráadásul sok új játékos is csatlakozott az együtteshez, többnyire az izraeli bajnokságból.

„Becsüljük az izraeli válogatottat, mert tudjuk, hogy minden olyan játékos, aki a hazája mezét magára ölti, tisztában van vele, hogy meg kell feleljen az elvárásoknak.”

Rossi elárulta, hogy Gulácsi Péter biztosan kezd és nem lehetetlen, hogy egy félidőnél többet játszik, valamint szintén kezdő lesz Szalai Attila. A sérültekkel kapcsolatban elmondta, Fiola Attilát az edzéseken kímélték, de olyan állapotban van, hogy akár már holnap játszhat. Biztosan nem lép pályára Dárdai Márton és Loic Nego kisebb sérülés miatt. A magyar szövetségi kapitány az Eb-esélyekről is ejtett néhány szót.

„Ha azt mondanám, elégedett lennék a jó teljesítménnyel, de nem jutnánk tovább, akkor nem mondanám el a teljes igazságot. Ha azt a csipetnyi szerencsét is meg tudjuk ragadni, amire szükségünk lesz, akkor továbbjuthatunk a nyolcaddöntőbe. Mindenki ismeri az ellenfeleink színvonalát. Németországot kiemelném, de Skócia és Svájc is jó csapat.”

Nem tudjuk előre, mit nyújtunk majd a pályán. De remélem, a szurkolók értékelni fogják a teljesítményünket: azt, hogy szemtől szembe felvesszük a párharcokat az ellenfeleinkkel. Az eredményességet nem tudjuk garantálni, de a küzdőszellemet igen.

A Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Az ellenünk debütáló izraeli kapitány méltó ellenfele lenne a magyar válogatottnak

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC