nb1.hu

Gólgazdag edzőmeccset játszott az FTC az azeri bajnokkal

A zöld-fehérek két új játékosa is betalált.

Az Ausztriában edzőtáborozó Ferencvárosra kedden újabb felkészülési meccs várt, ezúttal a Qarabag volt a magyar bajnokcsapat ellenfele. Talán sokan emlékeznek arra, hogy az azeri gárda tavaly nyáron a BL-selejtező harmadik fordulójában kiejtette az FTC-t. A párharc első meccse 1-1-es döntetlennel zárult, aztán a Qarabag a Groupama Arénában 3-1-re nyert.

A mai összecsapáson már a hatodik percben hátrányba került a Fradi, ugyanis Akhundzade vette be Varga Ádám kapuját. Nagyjából tíz minutummal később 1-1-re módosult az állás: Amer Gojak beadását követően Varga Barnabás fejese a bal alsó sarokban kötött ki. Köztudott, hogy Varga a legutóbbi idényben még a Paks játékosaként gólkirályi címet szerzett az NB I-ben. A szünet előtt felpörögtek az események, hiszen előbb Akhundzade köszönt be, majd Tosin Kehinde profitált abból, hogy az azeri együttes kapusa nem tudott menteni, az FTC egyik nyári szerzeménye nagyjából 11 méterről lőtt az üresen tátongó kapuba.

A második játékrész elején Andrade nagyjából 24 méterről tüzelt, ezzel harmadszor is megszerezte a vezetést a Qarabag. Sokáig nem módosult az állás, aztán a 86. percben Botka Endre kb. 8 méterről küldte a labdát a léc alá, ezzel beállította a 3-3-as végeredményt.

A tervek szerint az FTC következő edzőmeccse pénteken jön, ekkor az RB Salzburg lesz az ellenfél.

Felkészülési mérkőzés
Ferencváros–Qarabag FK (azeri) 3–3 (2–2)
Az FTC összeállítása: Varga Á. – Kaján (Botka, 59.), Cissé, Knoester (Abena, 56.), Civic (Pászka, 65.) – Esiti (Baráth, 64.), Gojak (Abu Fani, 59.), Zachariassen (Traoré, 56.) – Katona B. (Loncar, 70.), Kehinde (Lisztes, 56.) – Varga B. (Baturina, a szünetben)
Gólszerző: Varga B. (16.), Kehinde (42.), Botka (86.), ill. Akhundzade (6., 39.), Andrade (58.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC