nb1.hu

Gera volt a legboldogabb magyar focista a Puskásban

"Körülnéztem, és éreztem, hogy a legjobb helyen vagyok."

Gera Dániel ugyan csak pár percig volt a pályán Hollandia ellen, de így is elképesztő élménnyel gazdagodott. A Diósgyőr középpályása a 89. percben állt be Bolla Bendegúz helyére, és most szerepelt először a magyar válogatottban.

Az 1-1-re végződött Nemzetek Ligája-mérkőzés után egy elképesztően boldog Gera Dániel sétált ki a Puskás Stadion interjúzónájába.

„24 évet vártam erre a pillanatra”

„Nehéz szavakba önteni, hihetetlen boldogságot éreztem. Huszonnégy évet vártam erre a pillanatra, és sokat dolgoztam érte”

Ott álltam a Puskás Aréna közepén, körülnéztem, és éreztem, hogy a legjobb helyen vagyok. Egyszerűen fantasztikus volt

– lelkendezett óriási mosollyal az arcán Gera.

Fejlődött a magyar válogatott? – a hollandok gólszerzőjét kérdeztük

„Amikor megérkeztünk a stadionba, csak körülnézni, már akkor éreztem, hogy ez egy különleges pillanat lesz. A Puskás Aréna közepén álltam, és láttam, ahogyan a szurkolók érkeznek, egyszerűen átjárt az a gondolat, hogy itt kell focizni, ez az a hely, ahol meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek” – a válogatott pedig meg is mutatta, hiszen a korábbi 1-8-ak, 6-1-ek, 0-4-ek után most 1-1-es döntetlent ért el úgy, hogy a 32. perctől a 83. percig 1-0-ra vezetett.

Gera a 89. percig a kispadról nézte a társakat. „A csapat nagyon jól játszott, mindenki hajtott, de ezt már a meccs előtt megbeszéltük, hogy ez így is fog történni. Szerintem a pályán mindent megmutattunk, amit a taktika előírt, nem is voltak igazán nagy helyzeteik a hollandoknak.

Sajnálatos, hogy a végén egyenlíteni tudtak, emiatt van egy kis keserű szájíz, de összességében büszkék lehetünk magunkra

– aztán eljött a rendes játékidő utolsó előtti perce.

„Felkészültünk Bosznia ellen”

„Amikor végül pályára léptem, megkaptam az utasításokat, próbáltam mindent megtenni, de az idő rövid volt” – mondta a 24 éves játékos, aztán a hétfői NL-meccsről is szót ejtett.

„A bosnyákok elleni mérkőzés nagyon nehéz lesz, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy elhozzuk a három pontot. Egy kemény csapat ellen kell majd játszanunk, de felkészültünk, és bízom benne, hogy sikerrel járunk.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC