nb1.hu

Furcsa VAR-döntés és győzelem Romániában, mégis kiesett a Paks

A Corvinulnak elég volt az első meccs kiütése, készülhet az El-selejtező következő körére.

A Magyar Kupa-győztes Paks 2-0-ra nyert a román Corvinul vendégeként az Európa-liga-selejtező 1. fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja a szereplését.

A hazai 4-0-s vereség után más felfogásban és jobban játszva lépett pályára a Paks Romániában, ám a találkozón sokáig nem született érvényes gól – Könyves Norbert az első félidőben egy, a VAR által les miatt érvénytelenített találatot szerzett, igaz, nagy kérdés, hogyan és miért.

Könyves a 79. percben ismét eredményes volt, ezt viszont már megadta a játékvezető. A végeredményt Böde Dániel állította be a 90. percben.

A magyar csapat a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában szerepel majd jövő csütörtökön, amikor a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül.

A Kl-selejtező második körében további két magyar együttes lesz érdekelt: a Fehérvár FC az azeri Szumgajit, a Puskás Akadémia pedig az ukrán Dnipro-1 vendége lesz. Utóbbi találkozót Kassán rendezik.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

Corvinul Hunedoara (román)-Paksi FC 0-2 (0-0)

Nagyszeben, v.: Peter Kralovic (szlovák)

Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob, Lica, Manolache, Neacsa (Velisar, 84.) – Roger (Pop, 92.), Bradu (Ubbink, 84.), Hrezdac – Lupu, Bus, Pirvulescu (Girbita, 92.)

Paksi FC: Szappanos – Ötvös, Kinyik, Szabó J. – Osváth, Mezei (Windecker, 62.), Vécsei (Vas, 71.), Papp, Kovács (Silye, 62.) – Hahn (Böde, 62.), Könyves

gólszerzők: Könyves (79.), Böde (90.)

sárga lap: Bus (92.), illetve Kinyik (49.), Kovács (54.), Windecker (81.), Szabó J. (91.)

továbbjutott: a Corvinul, 4-2-es összesítéssel

Corvinul-Paks: leszedte a keresztvizet a játékosairól a továbbjutott csapat vezetőedzője

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC