nb1.hu

FTC-Nice: kórházba került a francia játékos, Jansen két támadóját is kiemelte – reakciók

Nagyon megdicsérte a játékosait a holland edző.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Ferencváros a Groupama Arénában 1-0-ra legyőzte a Nice-t az Európa-liga főtáblájának 3. fordulójában, így megszerezte az első pontjait, egyben az első sikerét.

Öngól, ijesztő sérülés, piros lap: megvan a Ferencváros első sikere az Európa-ligában!

A lefújás után Pascal Jansen, a zöld-fehérek edzője így értékelt:

„A meccs elmondtam a játékosaimnak, hogy a kemény munka kifizetődik, és ez az eredményen is megmutatkozott. Voltak jó periódusaink, ugyanakkor többször is megnehezítettük a saját dolgunkat, hiszen több százszázalékos ziccerünk volt. Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, hogy győzni tudtunk, főleg egy ilyen komoly ellenféllel szemben. A Nice azt játszotta, amire számítottunk, voltak gyengeségeik, amiket ki tudtunk használni. Hatalmas dicséret illeti a fiúkat, mert tényleg végrehajtottuk azt, amit előzetesen szerettünk volna.

A játékosok betartották a taktikai utasításokat, túltöltöttük a játéktér közepét. Azt kértem, legyünk bátrak, elöl pedig nagy szerepe volt Vargának és Traorénak, hogy a támadó harmadban tudtuk tartani a labdát és veszélyes szituációkat alakítottunk ki. Korábban is volt már jó produkciója a csapatnak, de ma minőségi ellenféllel szemben is látszódtak azok az elemek, amelyek tükrözik a filozófiámat labdával és labda nélkül is.”

Mind eredményben, mind játékban elmaradtunk a várakozástól, az első félidőben nyújtott produkcióval különösen nem voltam elégedett. Tapasztalok ugyan javulást, de még messze vagyunk az elvárt eredményektől és játéktól is” – mondta csalódottan Franck Haise, a Nice edzője, aki elismerte, a magyar bajnok jóval jobb volt, de ezúttal saját csapata nagyon messze járt attól, amire képes.

A trénert különösen zavarta, hogy rögzített helyzetekből nagyon sokat veszélyeztetett a Ferencváros, illetve elárulta, nem ilyen meccsre számítottak.

Ennél többre van szükség a nemzetközi porondon. A hatékonyság hiányzik a játékunkból, továbbá nagyobb agresszivitásra, határozottságra és elszántságra lenne szükség” – mondta Haise, aki elárulta: a csúnya ütközés után játékosa, Diop kórházban van kivizsgáláson.

A Ferencváros november 7-én a Dinamo Kijevvel találkozik.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC