nb1.hu

FTC: egyre több a sérült, Csercseszov adott helyzetjelentést

Muhamed Besicre például nagyon hosszú kihagyás vár.

Nem tudta legyőzni szombat délután a Ferencváros a második Kecskemétet. A rangadónak 1-1 lett a végeredménye. Ettől még a zöld-fehérek magabiztosan, 14 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot. Vécsei Bálint, az FTC játékosa megsérült a mérkőzésen.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros mestere a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón reményét fejezte ki amiatt, hogy nem lesz súlyos a sérülése. Csercseszov azt is hozzátette, hogy több sérültjük van, a helyükre érkezőknek megfelelő formában és erőben kell majd lenniük a nemzetközi porondon is.

A szakvezető Oroszországban is nyilatkozott a csapatáról, a Sport Expressznek elárult meglátásait az Üllői129 szemlézte:

„Azt preferálnám, ha az Európa Ligában hazai pályán kezdenénk, de amennyire tudom, idegenben fogunk. Ha így, hát így. Sokkal fontosabb, hogy milyen állapotban közelítünk ezekhez a meccsekhez. Sajnos elvesztettük két kulcsjátékosunk, mindketten védekező középpályások.

Laidouni Németországba távozott, Besic pedig súlyos sérülést szenvedett: már meg is operálták Innsbruckban, az év vége előtt aligha fog visszatérni.

Tokmac is sérült most, akárcsak az újonc Owusu, akit sikerült neveznünk az EL-re. Egy másik új játékosunkat, Baráth Pétert, aki nemrég érkezett Debrecenből, már nem sikerült benevezni – de amúgy is gondja van a lábával. Úgyhogy van min gondolkodnunk. Laidounit a Bundesliga egyik élcsapata akarta leigazolni, az Union. A Bayern Münchennel harcolnak, a Bajnokok Ligája indulásra hajtanak. Hogy akadályozhattuk volna meg Aissát abban, hogy oda igazoljon? Az EL-nyolcaddöntőben mindent megteszünk majd, a sorsolás előtt felesleges esélyeket latolgatni. Várunk, aztán meglátjuk.”

Az FTC az Európa-ligában 2023. március 9-én idegenben, 16-án pedig Budapesten (sorsolás 24-én), a Puskás Arénában lép pályára. A bajnokság következő fordulójában Debrecenbe látogat.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC