nb1.hu

FTC: Csercseszov a szurkolóknak üzent, a távozásáról és Kubatovról is beszélt

 

Mint ismert, Sztanyiszlav Csercseszovot menesztette a Ferencváros a Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-visszavágót (0-3) követően.

Az 59 éves oszét vezetőedző az orosz sajtóban beszélt az utóbbi hetekről, egyben üzent a Fradinak – ezt idézte az ulloi129.hu.

„Még Budapesten vagyok, lezárjuk az ügyeinket. Az edzői stábnak érvényes szerződése volt 2024 nyaráig, a szerződést a klub kezdeményezésére bontottuk fel – ennyit mondhatok erről. A szovjet időkben, talán van aki emlékszik rá, volt egy népszerű műsor „Egyértelmű-hihetetlen„. Ennek a neve illik a kiesésre. Az egyértelmű az, hogy kikaptunk hazai pályán egy feröeri csapattól 0-3-ra. A hihetetlen az, hogy nincs rá logikus magyarázat. Azt tudtuk a meccs előtt, hogy néhány objektív okból nehéz meccs lesz, de ami történt, arra sem én, sem az asszisztenseim nem számítottak. Az egyes játékszituációkról, mint a harmadik gól, nem látom értelmét beszélni. Egyértelmű, rosszul játszottunk, kiestünk. A fő felelős ilyenkor az edző, az pedig én voltam.”

A lefújás után felmentem az elnöki páholyba, ahol ott volt az elnök és a munkatársai. Ott bejelentették, hogy úgy döntöttek, megválnak tőlem. Ezt az információt megértettem és elhagytam a skyboxot. Ennyi volt. Azóta nem beszéltem az elnökkel, nem találkoztunk. A bürokratikus ügyeket egy nap alatt lezártuk a Népligetbe. Szeretném megjegyezni, hogy jól érezhettük magunkat Budapesten, pozitívan álltak hozzánk és nem csak a Ferencváros-szurkolók.

Csercseszov elárulta, az utóbbi hónapokban keveset beszélt Kubatov Gábor klubelnökkel.

„Az elmúlt évben sokszor beszéltünk az elnökkel, de az elmúlt hónapokban ezek elmaradtak. Többször beterveztük őket, de aztán lemondták őket – és nem az én kezdeményezésemre. Az egyik nap elmentem a Népligetbe és elbúcsúztam a csapattól, a magyar kollégákkal külön is elbúcsúztunk egymástól, egy éttermi vacsorán. Sok időt töltöttünk el együtt és jó viszonyban maradtunk. Persze nem tudtuk megállni, hogy ne beszéljük át a meccset, de nem tudtunk választ találni arra, hogyan romolhatott el minden.”

A távozó edző a szurkolóknak is üzent.

„A Ferencvárosnak nagyon sok hűséges szurkolója van, ez az ország legnépszerűbb csapata. A lelátó támogatását mindig érezhettük. A kiesésekkor is. A vereségre adott reakció teljesen érthető, de biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros mindig számíthat a szurkolóira. A távozásomra adott reakciókról annyit, hogy mindenki elmondhatja a véleményét. Azt azért remélem, hogy az emberek nem felejtik el azt, hogy irányításommal hatból hatszor vertük meg az Újpestet, egyszer 6-0-ra is. Ezzel egy 12 éves adósságot törlesztettük, a Fradi szurkolóinak legfőbb ellenfele ellen. És biztos vagyok benne, hogy egy igazi fradista sem felejti el, hogy a Slovannak visszaadtuk a 4-1-et, a pozsonyi események után 30 évvel. Összegzésül szeretnék a Ferencvárosnak és szurkolóinak sok szerencsét és új címeket kívánni. És szeretném megköszönni mindenkinek azt, hogy azalatt a másfél év alatt, amit Budapesten dolgoztunk, jól álltak hozzánk.”

Csercseszov azt is elárulta, most pihenés következik számára.

„Még nem beszéltünk új munkáról, először is itt akarom lezárni az ügyeket Budapesten. Aztán én és a stábom átbeszéljük ennek a másfél évnek a tanulságait, hogy továbbléphessünk. Miután nem tervezett szünet következik, boldogan töltöm majd az időmet a családdal és barátokkal.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC