nb1.hu

FTC: Botka köszönetet mondott Máté Csabának és a vezetőségnek

Botka Endrével készített interjút a MOL Magyar Kupa honlapja.

A fő téma természetesen a Puskás Akadémia elleni, szerdai kupamérkőzés volt. Ezzel kapcsolatban a válogatott védő elmondta, szerinte csapata, a Ferencváros még úgy is esélyes, hogy az utóbbi hetekben sok meccset játszott a különböző sorozatokban.

„Heti két meccset le kell tudni játszani, erre nem foghatunk semmit és hát nem is tesszük, hiszen fizikálisan kiváló állapotban van a csapatunk. A mentális fáradtság viszont már más kérdés. Ha az elmúlt heteket veszem, játszottunk fontos Konferencia Liga-meccset, aztán jött a bajnoki örökrangadó, most következik egy igen kellemetlen ellenfél a MOL Magyar Kupában és arról még nem is beszéltem, hogy a válogatott játékosok számára a nemzeti csapatban is sorsdöntő mérkőzések kerültek sorra. Sőt, a válogatott szüneteket is számolva elmondható, hogy aki ott van Marco Rossi keretében, az még semennyit nem pihent idén. A sok utazás, a rengeteg különböző ellenfél, illetve a komoly tét miatt fordulhat elő, hogy fejben elfáradnak a játékosok, de ennek is sok összetevője van. Most például annyira jó állapotban vagyunk, hogy szerintem ilyesmitől nem is kell tartanunk.”

Botka emellett Dejan Sztankovicsról, valamint elődjéről, Máté Csabáról is nyilatkozott.

„Elsősorban támadásépítésben, illetve a letámadás intenzitásában van nagy különbség, de az sem mellékes, hogy Sztankovics abszolút a keret erősségeit figyelembe véve alakította ki a csapat játékát. Sokat köszönhet a csapat Máté Csabinak, aki egy komoly elbizonytalanodás után egyenesbe tette a dolgokat, és a vezetőségnek, amely meghozta a nagyon nehéz és kockázatos döntést Sztankovics kinevezéséről. Ő pontosan az a karakter, akire a legnagyobb szükségünk volt. Emberileg nagyon kedves, közvetlen, de megvan a tekintélye, és olyan dolgokat tud átadni a csapatnak, amiket csak egy olyan edző tud, aki korábban maga is a legmagasabb szinten űzte a játékot.”

A Ferencváros-Puskás Akadémia találkozó szerdán 20 órakor kezdődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC