nb1.hu

FTC: A legfontosabb az alázat, szerénynek kell maradni

Máté Csaba visszafogottan értékelte az ír Shamrock Rovers elleni 4-0-s sikert.

A Ferencváros  – 10 735 néző előtt – 4-0-ra nyert története első Konferencialiga-mérkőzésén, a selejtező második körében az ír Shamrock Rovers gárdáját győzték le. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Máté Csaba vezetőedző válaszolt az újságírók kérdéseire, akik tapssal köszöntötték a Sztanyiszlav Csercseszovot váltó trénert.

„Az eredmény abszolút pozitív. Azt gondolom, feszülten kezdtünk, de utána jól kontrolláltuk a meccset. Voltak lehetőségeink, jó beadásaink, veszélyesek voltunk a kapura, ebből a szempontból 30-35 percig mindenképp jól domináltuk a meccset. Jöttek mellé a gólok is, ami mindig ad egy önbizalmat a játékosoknak, és fontos, hogy így a szurkolókat is magunk mellé tudtuk állítani. Az első félidő vége felé talán kicsit túlságosan megnyugodtunk, de a második félidőt góllal kezdtük, ami azt gondolom, megtörte az íreket” – értékelt a szakember. Hozzátette: „a legfontosabb dolog most az alázat, szerénynek kell maradni”.

Az NB1.hu arról kérdezte Mátét, hogy mi történt az elmúlt egy hétben és minek köszönhető a két teljesítmény közötti különbség. „Nagyon nagy sokk volt a játékosok számára, ami történt, mentálisan nagyon megviselte őket. Feszültek voltunk, ezt hétvégéig edzéseken is lehetett érezni. Ezt próbáltuk megoldani, fontos volt hogy higgyenek magukban és csapatként funkcionáljanak a pályán, azt gondolom, ezt jól megvalósítottuk” – fogalmazott a vezetőedző.

„Az eredménnyel elégedettek vagyunk, hiszen ez komoly előny a visszavágóra. Nem dőlt el a továbbjutás, de azt gondolom, nagyon nagy lépést tettünk felé. A foragtókönyv hasonló volt, mint a tavalyi mérkőzésen, ők egy kicsivel talán kompaktabban próbáltak játszani, azonban erre jó válaszokat tudtunk adni. Akkor is és most is volt sok helyzetünk, ilyen szempontból hasonló volt a két mérkőzés, nekem tetszett mindkettő” – hasonlította össze a tréner a tavaly nyári, hasonló eredménnyel zárult EL-selejtezővel a mai meccset.

A visszavágót jövő csütörtökön 21 órás kezdettel rendezik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC