nb1.hu

Francia klasszis lett Ádám Martinék új edzője, sportfogadás miatt bűnhődhet Sallói csapattársa

Másodszor is megsértette a szabályokat a labdarúgó.

CIPRUS

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes Claude Makélélé lett a válogatott Ádám Martint foglalkoztató görög Aszterasz Tripolisz labdarúgócsapatának vezetőedzője – írja az MTI.

A görög klub honlapja szombaton felidézte, hogy a Zairében (ma Kongói DK) született Makélélé védekező középpályásként több mint tíz éven át volt meghatározó tagja a francia válogatottnak. Két Európa- és két világbajnokságon szerepelt – a 2006-os vb-n ezüstérmes lett -, illetve az 1996-os olimpián is pályára lépett.

A Nantes, az Olympique Marseille, a Celta Vigo, a Real Madrid, a Chelsea és a Paris Saint-Germain színeiben is futballozott. A Nantes-tal francia bajnok volt, a madridiakkal megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai szuperkupát, illetve kétszer a spanyol bajnokságot. A londoniakkal kétszer végzett az élen az angol élvonalban és a Ligakupában, egyszer az FA Kupában, a BL-ben pedig döntős volt.

Vezetőedzőként eddig a francia Bastiánál és a belga Eupennél dolgozott, utóbbit két évig, hetven mérkőzésen irányította. Korábban Carlo Ancelotti és Laurent Blanc segítője volt a Paris Saint-Germainnél, majd a Swansea City és a Chelsea szakmai stábjának tagja volt.

Ádám Martin júliusban szerződött az Aszterasz Tripoliszhoz, amely három forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel áll a görög élvonal tabelláján. Makélélé elődje, a szerb Milan Rastavac a múlt hét elején távozott posztjáról.

USA

A sportfogadásokra vonatkozó szabályok megsértése miatt Sporting Kansas City és az MLS bejelentette, hogy felbontották a 26 éves Felipe Hernandez szerződését – erre a hírre a Jenkifoci nevű Facebook-oldal bukkant. Hernandez már másodszor lépett ebbe a folyóba, először 2021-ben történt meg ez vele, akkor 3 hónapos eltiltást kapott. A labdarúgót újbóli vétsége miatt most 2026-ig tiltották el attól, hogy a bajnokságban szerepeljen. Köztudott, hogy a Sporing Kansas City csapatának a tagja Sallói Dániel.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC