nb1.hu

Fotóval üzent Orbánnak a német válogatott játékosa

Az első német gólról kérdeztük Niclas Füllkrugot.

A német válogatott tagjainak már nincs miért izgulniuk, hiszen a magyarok elleni 2-0-s győzelemmel bejutottak a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon.

„Szabályos gól volt, semmi kétség”

Niclas Füllkrug a 2-0-s győzelem ellenére nem volt tökéletesen elégedett. „Büszkék vagyunk, de mindig vannak dolgok, amelyeken javíthatunk. Ez ma nem volt tökéletes játék, de nem lehet minden meccsen úgy játszani, hogy az első lehetőséget rögtön kihasználod, hátul pedig minden támadást magabiztosan kivédekezel. Ennek ellenére ma nyertünk 2-0-ra egy szerintem erős ellenféllel szemben. Nagyon hangos volt a stadion, különösen a himnusz alatt, nagyszerű pillanatok voltak ezek, és a meccs alatt is végig remek volt hangulat, nagyon élveztem. Nem tudom, hogy csak stuttgartiak voltak-e vagy az egész országból jöttek, de parádés volt.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

kicker (@kicker) által megosztott bejegyzés

Az NB1.hu Füllkrugot arról kérdezte, hogy az első gól szerinte szabályos volt-e, hiszen Willi Orbánt ellökte előtte Gündogan. „Szabályos gól volt. Mutatok egy képet” – fordult felénk a támadó egy fotóval, amelyen az volt látható, amint Orbán a kezeit is használva igyekszik megállítani őt egy másik helyzetben.

Csak hogy lásd! Mit gondolsz erről? Ez nem szabálytalanság?”

„Niklas, mutasd meg mindannyiunknak!” – szóltak a játékosnak a német sajtó képviselői, mire Füllkrug így folytatta. „Itt csak lökés volt, de ez nem szabálytalanság. Most küldték el nekem. Ez szabályos gól volt, semmi kétség. Ili (Gündogan) nem a legmagasabb, nem a legnagyobb játékos, és beletette a testét ebbe a (gól előtti) helyzetbe. Orbán aztán újra lejátszotta ezt a párharcot. De Ili nagyon erős volt, nem gondolom, hogy érvénytelen gólt lett volna.”

Füllkrug ezek szerint mindkét Orbán-esetet szabályosnak tartja, amikor a magyar hátvéd szenvedője, illetve, amikor okozója volt a lökdösődésnek.

Nagelsmann szerződését automatikusan meghosszabbították

A találkozó után a német újságírók gratuláltak Maximilian Mittelstädtnak a továbbjutáshoz.

„Remek érzés, hogy már elértük a 16 közé kerülést. Azt hiszem, két nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, és most már nemcsak egész Németországban szereztük elismertséget, hanem mi magunk, belül is érezzük, hogy mire vagyunk képesek. Ez a két győzelem nagyon-nagyon fontos volt, különösen a mai, hogy kapott gól nélkül tudtunk nyerni. Tudtuk, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz, tisztában voltunk azzal, hogy a magyaroknak is megvannak a saját erényeik, így még szebb, hogy nyerni tudtunk” – fogalmazott a Herthától az előző szezon végén Stuttgartba igazolt hátvéd.

Julian Nagelsmann szerződését a német szövetség automatikusan meghosszabbította 2026-ig a nyolcaddöntőbe jutással. „Nagyon jó kapcsolatot ápol a csapattal, fiatal edző, így jól bele tudja élni magát a játékosok helyzetébe. Rengeteg energiát hoz kívülről, amit átad nekünk a pályán, és azt hiszem, jelenleg sikerül ezt a pályára vinnünk. Rendkívül modern edző, remek ötletei vannak, és nagyon jól felkészítette a csapatot, mi pedig jól megvalósítjuk a tervét” – mondta a szövetségi kapitányról Mittelstädt.

A magyar kapitány kifakadt a játékvezetőre, majd elárulta, mi hiányzott

A védő gólpasszt adott Ilkay Gündogannak, utána pedig úgy ünnepelt, mintha ő maga lőtte volna a gólt. „Számomra természetesen nagyon jó érzés volt gólpasszt adni, hiszen egy rendkívül fontos gól volt. Nagyon jó volt a srácokkal ünnepelni. Azt hiszem, ez is azt mutatja, hogy nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is éretté és nagyon erős csapattá váltunk. Mindenki örül a pályán lévők sikerének, mindenki száz százalékot kiad magából, ez jellemez minket jelenleg.”

A magyarok a zárókörben Skóciával, a németek Svájccal találkoznak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC