nb1.hu

Fontos dolgokra világított rá Marco Rossi a válogatottal kapcsolatban

A magyar válogatott szövetségi kapitánya beismerte, hogy hibázott az Eb-n.

Marco Rossi az M4 Sportnak adott interjút, melyben többek között az Európa-bajnokságról, illetve a soron következő Nemzetek Ligája-mérkőzésekről beszélt. A magyar válogatott szövetségi kapitánya önkritikusan elismerte, hogy hibázott az Eb-n, amikor több olyan játékost is pályára küldött, akik meccshiánnyal küzdöttek.

„Ezen az Eb-n hibáztam én is, amit szeptembertől már nem követek el újra, akkor sem, ha ennek nagy ára lesz. Belenyúltam úgy a mezőnybe, hogy olyan játékosokat pályára küldtem, akik nem játszanak rendszeresen együtt.

Nem hívhatok meg három-négy olyan futballistát, aki nem játszik. Hozhatok egy-egy kivételt időnként, sajátos helyzetben, de egyébként ha valakinek nincsenek meg a percei, nem tudja felvenni a ritmust, és hibákat követ el.

Ebben az értelemben el kell ismernem, én is hibáztam. Ha ezt továbbra is elkövetném, az azt jelentené, nem vagyok képes tanulni a hibámból” – fogalmazott Rossi.

Marco Rossi elmondta, szeptemberben már szeretné ezen hibáját kijavítani, legalábbis igyekszik nem elkövetni ezt a jövőben. Hozzátette, lesznek új arcok a szeptemberi Nemzetek Ligája-keretben. A Mister kiemelte, hogy a Svájc elleni első félidő nagyon fáj még mindig neki. A jövőben szeretne egy sokkal agresszívabb magyar válogatottat látni.

Az Eb tapasztalataiból tanulnunk kell. Arra számítok, hogy agresszívabb csapatot látok a pályán, olyat, ami arra áll rá, hogy magasabban szerezzen labdát, kevesebb területet nyitva az ellenfél előtt.

Hozzátette, hogy ehhez a játékosok maximális együttműködése kell, de a korábban látott arcok alapján szeretnének reagálni az Eb-n történtekre. Marco Rossi kiemelte Szoboszlai Dominik szerepét, aki a válogatott játékának középpontjában van, ugyanakkor a kontinenstornán nem volt 100%-os állapotban. A szövetségi kapitány zárásként a Nemzetek Ligája fontosságáról beszélt.

Fontos számunkra az NL, úgy kell megközelítenünk a sorozatot, mint egy vb-előselejtezőt, mert azon a helyezésen keresztül, amit elérhetünk, attól függhet, milyen csoportba kerülünk a sorsoláson. Nem mindegy, hogy első vagy második ligába kerülünk, netán a negyedikbe.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC