nb1.hu

Fennállása legsikeresebb szezonját produkálta a DAC

Harmadik ezüstérmét szerezte az együttes.

Bár a hajrá nem úgy alakult a Dunaszerdahelyi AC együttesének, ahogy eltervezték, – hiába vezették sokáig a Fortuna Liga táblázatát, végül a Slovan szerezte meg a bajnoki címet – végül így is a fennállása legsikeresebb idényét produkálta. A DAC hivatalos oldalán számolt be az idény sikereiről. 

 

ÍME, A DUNASZERDAHELYIEK ÁLTAL KÖZÖLT STATISZTIKA:

 

“Az Európa Konferencia Ligában való utolsó helyért zajló pénteki play-off döntője és az Aranyosmarót és a Sároseperjes által vívott feljutási csata visszavágója zárta le végérvényesen a 2022/23-as bajnoki idényt.

 

A 2017/18-as szezontól rendezik a bajnokságot új lebonyolítási formában – vagyis sorozatban hatodszor zajlott a következő rendszerben: a tizenkét résztvevő először a 22 fordulóból álló alapszakaszt abszolválta, amely során mindenki mindenkivel egyszer mérkőzött otthon és idegenben is. Ezt követően a bajnokság két, hatcsapatos részre oszlott: a felsőházban a bajnoki cím, míg az alsóházban a kiesés elkerülése volt a tét. Ismét mindenki találkozott mindenkivel otthon és idegenben is, ami további tíz összecsapást jelent. Összesen tehát mindegyik gárda 32 találkozót abszolvált. Az alapszakaszban megszerzett pontokat az együttesek a hatos csoportokba is magukkal vitték.

A DAC az Adrian Guľa által irányított új edzői stábbal vágott neki a szezonnak. A csapat pontveszteség nélkül abszolválta az Európa Konferencia Liga első két akadályát, a 3. előselejtezőben azonban a román FCSB búcsúztatott minket. Az idényeleji nehéz menetrend ellenére a 3. fordulót követően vezettük a tabellát. Ezt azonban kisebb visszaesés követte, az 5. hely volt a legrosszabb pozíció, ahol álltunk. A 13. forduló óta azonban egyszer sem hagytuk el a dobogót, a 16. fordulótól a legrosszabb helyezésünk a második volt, ráadásul a huszonegyediktől egészen a rájátszás 6. köréig (vagyis 8 fordulón át) vezettük is a tabellát. Végül az őszt és a tavaszt is az ezüstérmes pozíciójában zártuk, emellett a csapat az idény során több klubrekordot megdöntött. A felsőházi rájátszásban mi voltunk a második legsikeresebb együttes, a hazai mérkőzések táblázatát tekintve pedig mi végeztünk az élen.

Ezzel a sárga-kékek három ezüstre (2018/19, 2020/21 és 2022/23) és négy bronzra (1987/88, 1993/94, 2017/18 és 2019/20) javították a klub éremgyűjteményét.

A Slovan sorozatban ötödik alkalommal hódította el a bajnoki címet, az Európa Konferencia Ligában a második helyezett DAC, a harmadik Nagyszombat (egyúttal a kupagyőztes), továbbá a play-off győzteseként a Zsolna indulhat. A második élvonalbeli idényét követően a Liptószentmiklós esett ki a másodosztályba, helyettük a Kassa szerepelhet a legjobbak között. Az Aranyosmarót a Sároseperjes elleni selejtezőn őrizte meg élvonalbeli tagságát.

A DAC helyezései a tabellán: 4 – 4 – 1 – 2 – 2 – 3 – 5 – 4 – 4 – 4 – 5 – 5 – 3 – 3 – 3 – 2 – 2 – 2 – 2 – 2 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 2 – 2 – 2 – 2

Sorozataink a 2022/23-as idényben:
18 veretlen mérkőzés sorozatban
6 győzelem sorozatban
3 nyeretlen mérkőzés sorozatban
2 vereség sorozatban

A DAC összesített mérlege az élvonalban:
Huszonnyolcadik idényét zárta a DAC az 1. ligában, az összesített mérleg a következő:
876 mérkőzés, 323-216-337, a gólarány 1090:1208”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC