nb1.hu

Félmilliárdos fizetése miatt is szabadulnának a magyar Eb-kerettagtól

Amikor leigazolták, Puskás "fiának", a magyar Scholesnak nevezték.

Sikerült megszerezni Puskás Ferenc „fiát”, a magyar Paul Scholest – így mutatta be a panathinaikos-cosmos nevű weboldal  Kleinheisler Lászlót, amikor 2023 januárjában a Panathinaikosz leigazolta a válogatott középpályást.

Kleinheisler három és fél évre írt alá, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 21 mérkőzésen mindössze 551 játékpercet kapott, és két gólt szerzett.

Idén január 2-án a horvát élvonal topcsapata, a Hajduk Split az idény végéig kölcsönben megszerezte a magyar játékost, akinek itt sem sikerült megvetnie a lábát. Tizenkét mérkőzésen 623 játékpercet töltött a pályán, és egyetlen gólpasszt osztott ki.

A 30 éves játékost nem marasztalták a horvátok, így kölcsönszerződése után visszatért Puskás Ferenc egykori klubjához. Csakhogy a görögök vezetőedzője, Diego Alonso nem tart igényt Kleinheisler szolgálataira, noha még két évig érvényes szerződés köti a Panához.

Fejfájást okoz a csapatának?

A panathinaikos-cosmos.com összegyűjtötte a görög klub „feleslegessé vált” játékosait, akik között Kleinheisler László helyzetét is elemzi a weboldal – szúrta ki a hírt a Csakfoci.hu.

A görög weboldal szerint a Panathinaikosnak kezelnie kell Kleinheisler László helyzetét. A futballista – írják a görögök – fejfájást okoz a csapatának, mivel a 2026 nyaráig érvényes szerződése lejártáig még egymillió eurós fizetést kell számára kiutalni, ami adókkal együtt 1,28 millió euró (508 millió forint).

Újra kölcsönadnák

A Pana tehát ezen összeg kifizetésével – esetleg közös megegyezéssel – tudna megválni Kleinheislertől, de ennél létezik ésszerűbb megoldás is.

A szerződésből való kilépéséről szó sem lehet, így a megoldás csak egy újabb kölcsönadás lehet – írja a panathinaikos-cosmos.com.

A középpályás a nyári Európa-bajnokságon is szerepelt és 53-szoros válogatottsággal rendelkezik, így vélhetően nem lehetetlen küldetés számára olyan csapatot találni, amely szívesen látná kölcsönjátékosként a soraiban.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC