nb1.hu

Felcsúti mumus a Groupamában, legyőzte a Ferencvárost a Puskás Akadémia

A Klaksvík után ismét kikapott hazai pályáján a bajnoki címvédő.

Ferencváros-Puskás Akadémia 1-2

ELŐZETES

Az NB1.hu ezen a héten a Ferencváros-Puskás Akadémia rangadóval foglalkozott kiemelten. A két csapat gólgazdag napokon volt túl: a Fradi az előző bajnokiján öt gólt szerzett a Fehérvár ellen, hétközben hatot rámoltak a Hamrunnak a Konferencia-liga-selejtezőben, míg a felcsútiak az Újpest ellen játszottak 3-3-as döntetlent az előző fordulóban.

Amellett, hogy felidéztük a két csapat közös meccstörténelmét, ferencvárosi részről Varga Barnabással, felcsúti részről Lamin Colleyval készítettünk interjút:

Az FTC gólvágója fontos részletet árult el a vezetőedzőről

„Becsülöm, ha a szemembe mondják a kritikát, az edzőm ezt tette” – nagyinterjú Lamin Colleyval

Elemzésünkben kitértünk arra, hogy jó erőpróba lesz Máté Csaba együttesének a találkozó – ez valóban így is történt.

Máté Csabának is jó erőmérő lesz a Puskás elleni ütközet

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: HORNYÁK ZSOLT

A Puskás Akadémia vezetőedzője valamit nagyon tud a Groupama Arénában, hiszen a mostanival együtt az elmúlt öt bajnokiból immár a másodikat nyeri meg a csapata (zsinórban kettőnél jár), és ebből az ötből mindössze egy zárult ferencvárosi sikerrel.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: OWUSU LÖVÉSE

Ramírez passza után egyenlíthetett volna a Ferencváros játékosa a felcsúti vezetőgól után közvetlenül, ám a lövése a kapu fölé szállt. Máshogy alakulhatott volna a találkozó, ha ebből gól születik, nem így történt.

I. FÉLIDŐ:

Pazarul kezdett a Puskás Akadémia, és az első félóra alatt eldöntötte a dolgokat: a 11. percben Levi szabadrúgása után Golla lőtt közvetlen közelről a kapuba, majd ugyan akadtak helyzetei a Ferencvárosnak, a 29. percben Corbu passzát Plsek váltotta gólra. Nem tudott fogást találni Máté Csaba együttese a vendégeken, és az akarás is jobban látszott a felcsúti játékosokon, mint a helyenként ötlettelen ferencvárosi támadásokban.

II. FÉLIDŐ:

A szünetben négyet cserélt Máté Csaba: Knoester, Baráth, Katona és Owusu helyére Traoré, Varga, Abu Fani és Zachariassen érkezett. Érezhetően feljebb lépett a Fradi, ám lényegi helyzetekben ez nem mutatkozott meg – a 68. percben kis híján tizenegyeshez jutottak, ám a videóbíró nem ítélte szabálytalannak Gollát Vargával szemben, majd Markek védett nagyot a 84. percben Zachariassen próbálkozásánál. A szépítés azért összejött a Fradinak, Varga passza után a csereként beálló Lisztes talált be.

JEGYZŐKÖNYV:

NB I, 3. forduló:

Ferencváros – Puskás Akadémia 1-2 (0-2)

Groupama Aréna, 10527 néző. Vezette: Karakó

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Cissé, Mmaee, Knoester (Zachariassen, 46.), Ramírez – Baráth (Abu Fani, 46.), Romdhane – Owusu (Traoré, 46.), Katona B. (Varga B., 46.), Lisztes

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Corbu, Batik, Plsek (Gruber, 93.) – Slagveer, Levi, Colley (Favorov, 79.)

gólszerzők: Lisztes 95., ill. Golla 13., Plsek 29.

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Ferencváros a Mezőkövesdhez látogat legközelebb a bajnokságban (előbb következik a Hamrun elleni Kl-visszavágó), a Puskás Akadémia a Fehérvárt fogadja.

EDZŐI REAKCIÓK:

Máté Csaba (Ferencváros): „Elég bő a keret ahhoz, hogy tudjunk változtatni bizonyos szituációkban. A változtatásoknak egyszerű oka volt, ezúttal csütörtökről vasárnapra játszottunk, így egy nappal kevesebb felkészülési idő jutott. Ez a mi felelősségünk, mi állítottuk össze így a csapatot. Azt gondolom, egy pontrúgás kivédekezése nem összeállítás kérdése. Az elmúlt időszakban sok gólt szereztünk, a helyzeteinket jó arányban használtuk ki, ez vasárnap nem volt elmondható. Rá kell éreznünk arra, hogy a védekezésnek is megvan az öröme, fontos lenne, hogy nullára lehozzunk egy mérkőzést. Néha túlságosan támadó szellemben játszunk, ennek eredményeként az ellenfél sokszor odaér a kapunkhoz. Ezen mindenképpen dolgoznunk kell, de voltak lehetőségeink, akár az első félidőben is, akár, ha korábban szerezzük a szépítő gólt, izgalmasabbá tehettük volna a mérkőzés. Ennyi kapott góllal nem lehet bajnokságot nyerni, ezen egyértelmű, hogy dolgoznunk kell. A futball továbbra is csapatsport, most is együtt kell kijavítanunk a hibákat, nem egymásra mutogatni. A játékosok az utolsó pillanatig megtettek mindent a szépítésért, ebben a tekintetben nem érheti őket szemrehányás. A csapat nem adta fel, ez pozitívum, a többit javítani kell.”

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): „Ahogy Diósgyőrben, itt is nagyon jó a nézőkulissza, a tízezer néző nemcsak a Ferencvárost motiválta, hanem a csapatomat is. Kényelmesebb így, mint az üres stadionokban. Nem néztük, a Fradi hogy áll föl, a mi játékunkat szerettük volna játszani, csak magunkra figyeltünk. ez az első félidőben sikerült is. Ramírezre Corbut állítottuk ki szélre, ez be is vált. Megérdemelten vezettünk kettővel a félidőben, A második félidőben a Fradi beszorított minket, arra kellett figyelnünk, hogy ne történjen meg az, ami az Újpest ellen, hogy kapjunk két gyors gólt. A jó védekezés volt a fontos a középső zónában és ellentámadásokra rendezkedtünk be. Colley nagyon sok munkát végzett, volt két kontránk is. Nagyon jól védekeztek a gyerekek csapatszinten, csillagos ötöst érdemelnek, mindenki egytől egyig nagyon erős fellépést mutatott. Nagyon örülök, gratulálok a csapatomnak.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC