nb1.hu

Fejlődött a magyar válogatott? – a hollandok gólszerzőjét kérdeztük

Van Dijk piros lapjáról és a kemény magyarokról is beszélt Denzel Dumfries.

Denzel Dumfries egyik szeme sír, a másik nevet. A 28 éves játékos egyenlítő gólt szerzett a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, miközben elismerte, hogy három pontért jöttek a hollandok Budapestre. Az Inter klasszisa az NB1.hu kérdéseire is válaszolt a találkozó után.

Csalódott vagy az eredmény miatt, avagy örülsz, hogy sikerült gólt szerezned?
Nem vagyok szomorú, szerintem a döntetlen rendben van.

Ha megnézzük a meccset, különösen az első félidőben nagyon nehéz dolgunk volt, mert az ellenfél rendkívül mélyen védekezett az egész csapatával.

Ekkor nehéz volt áttörni a magyar csapatot. Ugyanakkor a második játékrészben jobban játszottunk, és úgy gondolom, hogy a döntetlen igazságos eredmény.

Dumfries magyar-holland Fotó: Réti Zsolt
Fotó: Réti Zsolt

Mit gondolsz a magyar csapatról, kemény ellenfél volt?
Igen. Nagyon nehéz játszani egy olyan csapat ellen, amelyik ennyire visszahúzódik. Ha egy válogatott 11 emberrel védekezik, az mindig nehéz az ellenfél számára. Természetesen vannak játékosaik, akik magas szinten játszanak, de végül is nekünk jobban kellett volna teljesítenünk. Három pontért jöttünk, és nem ezt az eredményt akartuk, de ha megnézzük a mérkőzést, a döntetlen igazságos.

Az eredmény nagy sikernek tekinthető a magyarok számára, hiszen az utóbbi évtizedekben Hollandia óriási veréseket mért Magyarországra. Szerinted fejlődött a magyar válogatott?
Igen, úgy gondolom, hogy fejlődtek a magyarok. A múltban egészen más eredményeket láttam, de péntek este látható volt, hogy előreléptek. Nehéz különböző idők válogatottjait összehasonlítani, de egyértelmű a fejlődés.

Szoboszlai Dumfries Varga Barnabás magyar-holland Fotó: Réti Zsolt
Fotó: Réti Zsolt

Mit gondolsz Virgil van Dijk piros lapjáról?
Hallottam, hogy a második sárga lapját kapta, és nem ért a labdához. Véleményem szerint viszont hozzáért a labdához a szerelésénél, avagy nem kellett volna újabb sárgát kapnia. De a bíró döntését el kell fogadnunk.

Hollandiának ezek után 10 emberrel sikerült egyenlítenie, a te góloddal.
Igen, örülök, hogy így történt.

Szoboszlai elárulta, mit kapott a társaktól az elbaltázott kirúgás után

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC