nb1.hu

Fájó utolsó percek Írországban, megszakadt a magyar válogatott veretlenségi sorozata

A 92. perc döntött Dublinban.

2-1-re kikapott a magyar válogatott a 2024-es Európa-bajnokságra való felkészülés első állomásán Írország vendégeként, így 2022 szeptembere óta először szenvedett vereséget.

Marco Rossi együttese a meccs nagyobb részében fölényben játszott, ám ez végül döntetlent sem ért.

A kezdést követően nem kellett sokat várni az első magyar helyzetre, Sallai jobbról jól adott középre, azonban Nego rosszul találta el a labdát, így Kellehen könnyedén védett. A magyar válogatott többet birtokolta a labdát, majd Nego másodszor is helyzetbe került, ezúttal Vargától kapott remek passzt, ám hiába próbálkozhatott tisztán 14 méterről, lövése elkerülte a bal felső sarkot. Az első félidő második felében is folytatódott a mezőnyfölény, Szoboszlai passzából Kerkez került helyzetbe, Kelleher védett nagyot.

A 36. percben aztán szinte a semmiből a hazaiak szereztek vezetést, Idah fejelt Gulácsi kapujába egy magyar védelmi helyezkedési hibát kihasználva. Nem sokkal később, a 40. percben Lang Ádám egyenlített, és úgy tűnt, ez marad a végeredmény, hiszen a második félidő tipikus felkészülési mérkőzéses játékot hozott sok cserével és kísérletezésekkel – Kelleher Sallai jobb alsó sarokba tartó lövését hárította bravúrral, majd Schäfer próbálkozását is védte.

Aztán jött a 92. perc, amikor egy rosszul elvégzett magyar szögletnél minden játékos előrehúzódott, majd Kleinheisler labdát vesztett és az ír kontrából Parrott gólt szerzett.

A válogatott veretlenségi szériája 14 mérkőzés után szakadt meg: legutóbb Olaszország győzte le a csapatot 2022 szeptemberében, a Nemzetek Ligájában.

Felkészülési mérkőzés:

Írország-Magyarország 2-1 (1-1)

Dublin, Aviva Stadion, 29 424 néző, v.: Luis Godinho (portugál)

Írország: Kelleher – Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), O’Shea – Doherty (O’Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O’Dowda, 62.) – Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 71.), Szmodics

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Lang (Balogh, 73.), Orbán, Dárdai – Nego (Botka, a szünetben), Schäfer (Styles, 71.), Nagy Á., Kerkez (Nagy Zs., 71.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. (Kleinheisler, 61.)

gólszerzők: Idah (36.), Parrott (92.), illetve Lang (40.)

sárga lap: Coleman (65.), Scales (78.), Szmodics (85.), illetve Szoboszlai (65.), Styles (90.)

I. félidő:

36. perc: Smallbone kapott labdát a jobb oldalon, beadása teljesen üresen találta Idahot, aki öt méterről a keresztléc alá fejelt (1-0)

40. perc: Szoboszlai előre ívelése felperdült egy ír védőn, majd Orbán az ötös bal oldalához fejelt, ahol Lang érkezett jó ütemben és közelről a kapuba lőtt (1-1)

II. félidő:

92. perc: egy rossz magyar szöglet után az írek végigvezettek egy kontrát, Parrott egy társával vitte a labdát Dibuszra, végül magára vállalta a befejezést, 14 méteres lövésébe a magyar kapus csak beleérni tudott (2-1)

Rossi megengedhetetlennek tartja az ilyen hibát, Lang szerint nem kell harakirizni

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC