nb1.hu

Ezzel a kerettel vág neki az Eb-nek a magyar válogatott

A nemzeti csapat május 31-én utazik Bosznia-Hercegovinába.

A magyar minifutball-válogatott 2023-ban bronzérmet szerzett az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haimában zajló világbajnokságon.

Minifutball-vb: megvan a bronzérem

A magyar minifutball-válogatott szövetségi kapitánya, Trencsényi János kihirdette a 15 fős utazó keretét a Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban június 1. és 8. között megrendezésre kerülő 24 csapatos Európa-bajnokságra. A mieink Lengyelországgal, Romániával és Törökországgal kerültek össze a D csoportban.

A magyar minifutball-válogatott nagyon bő kerettel kezdte meg idén februárban a Eb-felkészülést, majd Trencsényi János szövetségi kapitány folyamatosan szűkítette a nemzeti csapat létszámát. Ezzel pedig el is dőlt, kik képviselik majd a válogatott színeit Szarajevóban.

„Február 20-án kezdtük meg felkészülést és május 28-án volt az utolsó edzésünk, ami keretszűkítéssel ért véget. Két sorral szeretnék majd játszani a meccseken. Remélem, hogy mindenki fel fog nőni a feladathoz. A két sor eléggé stabil, kíváncsian várom, hogy ez mire lesz elég. Az első meccs nagyon fontos lesz a lengyelek ellen, ahol kiderülhet, ők és mi is milyen játékerőt képviselünk. Utána jönnek a törökök, akiket akkora már látni fogunk a románok ellen. A románokról meg tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat.”

A magyar válogatott 15 fős Eb-kerete:
Kapusok: Tajti Bence, Bohony Bálint
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás

A magyar válogatott Eb-csoportmérkőzései:
Június 1: 21:15: Magyarország–Lengyelország
Június 2: 19:30: Magyarország–Törökország
Június 3: 20:45: Magyarország–Románia

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC