nb1.hu

Exfelcsúti döntött Felcsúton, a ZTE a Vidi után újabb élcsapatot vert

Az NB I 19. fordulójának szerdai utolsó meccsén a ZTE 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia vendégeként.

Marco Rossi szövetségi kapitány szeme láttára a 14. percben szerezte meg az egyetlen, egyben a győztes gólt a zalaegerszegi csapat: hosszas VAR-vizsgálat után Erdős játékvezető úgy látta, hogy Nagy Zsolt kezére pattant a labda a korábbi felcsúti játékos, Mim fejese után. A megítélt büntetőnél szintén egy exfelcsúti játékos, Mance lett a főszereplő, aki higgadtan lőtt a kapu bal sarkába.

Az első félidő végén közel járt a gólhoz a Puskás Akadémia, Stronati fejese csúszott a kapu mellé. A második félidőben hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát a 150. bajnoki mérkőzéssel jubiláló Hornyák Zsolt, és hiába nyomtak nagyon a hazaiak, Plsek révén csak kapufáig jutottak.

A felcsútiak második 2024-es bajnokijukat is elveszítették, a ZTE pedig a Fehérvár után újabb élcsapatot fektetett két vállra.

NB I, 19. forduló:

Puskás Akadémia-ZTE 0-1 (0-1)

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Szolnoki, Stronati, Ormonde-Ottewil (Bévárdi, 56.) – Corbu, Favorov (Vékony, 83.) – Komáromi (Slagveer, 76.), Nissila (Plsek, a szünetben), Nagy Zs. – Puljic (Gruber, a szünetben)

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Várkonyi, Evangelu, Szafronov – Szendrei N., Mim (Csóka, 94.), Sankovic, Bedi, Medgyes (Kiss B., a szünetben) – Mance, Croizet (Meshack, 75.)

gólszerző: Mance (15. – büntetőből)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC