nb1.hu

Európa-liga: hatalmas pofont kapott a Paks a román ellenfelétől

Bognár György csapata 10 emberrel fejezte be a meccset.

Az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a Paks útjába a román másodosztályú Corvinult sodorta a sors. Köztudott, hogy az előző szezonban mindkét gárda kupagyőztes lett hazájában. A párharc első meccsét ma este rendezték meg a magyar csapat otthonában. Illusztris vendégekből nem volt hiány a paksi aréna lelátóján, elég csak arra gondolni, hogy Szoboszlai Dominik és Fiola Attila is a helyszínen tekintette meg az összecsapást.

Az első félidő nem úgy alakult, ahogy Bognár György legénysége remélte. Az első gólt a kilencedik percben jegyezhettük fel, ekkor egy szöglet után a paksi védelem nem tudott felszabadítani, ezt pedig Bus megbüntette. A Corvinul 31 éves labdarúgója nagyjából 11 méterről kapásból lőtt Szappanos kapujának bal alsó sarkába. A szünet előtt a vendégek megduplázták az előnyüket: egy balról jövő beadásra remekül érkezett Lupu, végül a lövése a gólvonalon túlra jutott. Szappanos ugyan kilépett a kapujából, ám sajnos nem sikerült mentenie.

A szünetben Bognár György kettős cserével próbálta felrázni a csapatát. A módosítások ellenére a második játékrész első bravúrját Szappanosnak kellett bemutatnia Bus próbálkozásánál. A folytatásban is hiányzott a paksiak játékából az átütőerő, így a románok magabiztosan őrizték a kétgólos előnyüket. A 78. minutumban még nehezebbé vált a Paks helyzete, mivel Szabó Bálintot kiállította a bíró. Érdekesség, hogy először sárgát kapott a paksi játékos, ám az esetet visszanézte a norvég játékvezető, aki a visszajátszást látva megváltoztatta a döntését. Nem sokkal később Lupu egy kontra végén köszönt be ismét, bár ehhez a találathoz kellett Vécsei hibája is. Aztán a ráadásban megint a meccs embere, vagyis Lupu villant meg, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a párharcot. A lefújás előtt úgy tűnt, hogy Böde 11-est harcolt ki, de a VAR visszanézte az esetet, és kiderült, hogy a szabálytalanság a büntetőterületen kívül történt.

A visszavágó jövő csütörtökön lesz a Corvinul otthonában.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Paksi FC-Corvinul Hunedoara (román) 0-4 (0-2)
Paks, 3891 néző, v.: Mohammad Usman Aslam (norvég)
gólszerzők: Bus (9.), Lupu (45+2., 86., 93.)
piros lap: Szabó B. (78.)
sárga lap: Kinyik (32.), Vécsei (72.), illetve Neacsa (86.), Bradu (89.), Ubbink (98.)
Paksi FC: Szappanos – Szabó J., Kinyik, Lenzsér – Osváth, Windecker (Vécsei, 69.), Balogh (Haraszti, a szünetben), Papp, Silye (Tóth B., a szünetben; Mezei, 81.) – Szabó B., Könyves (Böde, 62.)
Corvinul Hunedoara: Lefter – Bradu, Lica, Manolache, Iacob – Hrezdac (Pop, 78.) – Lupu, Roger, Neacsa, Pirvulescu (Ubbink, 85.) – Bus

FRISSÍTÉS:

Európa-liga: a Paks súlyos veresége után Bognár György nem fogta vissza magát

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC