nb1.hu

ETO-Vidi: elbeszélgettek a légiósokkal

És ez teljesen érthető egy ilyen jellegű rangadóval kapcsolatban.

A jelenlegi NB I-es mezőnyben a Dunántúl kiemelt rangadójának számít az ETO és a Fehérvár FC csatája. A két szurkolótábornak ez különösen fontos találkozó. Ahhoz, hogy a csapatok nyugodtabban készülhessenek a válogatott szünetre, mindkét gárdának győzelemre lenne szüksége.

JAVULÓ ÖLTÖZŐI HANGULAT

Az újonc ETO nehezen kezdte a szezont. A győriek négy vereséggel indítottak, majd Diósgyőrben játszottak egy 0-0-s döntetlent, hazai pályán 2-1-re legyőzték a Paksot, és legutóbb 0-0-t játszottak Újpesten. A megszerzett 5 pont komoly erősítés a zöld-fehéreknek, de még mindig a 11. kieső helyen állnak a tabellán.

Lipták Zoltán, Borbély Balázs vezetőedző segítője így nyilatkozott a Kisalföldnek:

„Nyilván nem lehetünk elégedettek a hét meccsen mutatott produkciónkkal, de az utóbbi időszak eredményei azt mutatják, hogy jó úton járunk. Remek képességű játékosok érkeztek hozzánk szeptemberben, valóban erősítést jelentenek számunkra, velük stabilabb lett a csapatunk. Változtattunk a kezdeti játékfelfogásunkon, átálltunk az ötvédős rendszerre, ami egyelőre jól működik.”

Lipták hozzátette, hogy a javuló eredmények hatással voltak az öltözői hangulatra, és egy esetleges Fehérvár elleni siker tovább növelné a csapat és a szakmai stáb önbizalmát:

„A jobb eredmények hatására javult az öltözői légkör. Egy Fehérvár elleni siker viszont még tovább lendíthetne a játékosok és a szakmai stáb önbizalmán. Tudjuk, hogy a szurkolóink is nagyon várják a szombati mérkőzést.

Mivel a kerettagok többsége külföldi, ők nem ismerhetik a mérkőzés presztízsjellegét, de a héten már elbeszélgettünk néhányukkal a meccs fontosságáról, és a felkészítés szombatig folytatódik. Biztos vagyok benne, hogy a körülményekhez képest telt ház és kiváló hangulat fogadja majd a csapatokat.

Kilenc év után rendeznek ismét Győr–Fehérvár bajnokit, és ettől természetesen még felfokozottabb a várakozás. Nagyon bízunk benne, hogy sikerül megörvendeztetni a szurkolóinkat, és itthon tartjuk a három pontot.”

KÖSZÖNET A SZURKOLÓKNAK

A Fehérvár két vereséget szenvedett a legutóbbi bajnoki mérkőzésein. Először Felcsúton kaptak ki 3-0-ra, majd hazai pályán a Pakstól 2-1-re. A két zakó után a Vidi visszacsúszott a 8. helyre, és már csak 4 pont választja el őket a kiesést jelentő 11. helytől.

Nikola Serafimov, a Fehérvár északmacedón válogatott védője így nyilatkozott a klub hivatalos honlapján:

„Szerencsére a sérülésem nem olyan komoly. Tudjuk, hogy a Győr-Vidi milyen komoly derbi Magyarországon, pokoli hangulatra és nehéz meccsre számítok. Minőségi ellenfél otthonába látogatunk, akik a döcögős kezdés után az elmúlt meccseken már megmutatták, mire képesek. A hét eleje óta azért edzünk, elemzünk, hogy mindenre felkészüljünk velük kapcsolatban.

Szurkolóinknak szeretném megköszönni a buzdítást, a legutóbbi, Paks elleni vereség után is értékelték, hogy mindent beleadtunk. Rengeteget jelent, hogy mögöttünk állnak. Biztos vagyok benne, hogy Győrbe is sokan elkísérnek minket. A képességeink száz százalékát kell nyújtanunk, és akkor remélem, hogy a meccs végén közösen ünnepelhetünk.”

Aki ennek a párosításnak a kimeneteléről nyilatkozik, az nem a tutit állítja, hanem jósol. Az viszont biztos, hogy a feszültségre és a harci kedvre nem lesz majd panasz sem a pályán, sem a lelátón.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC