nb1.hu

Értékes pontot szerzett a női felnőtt- és U19-es válogatott is

A magyar női felnőtt- és U19-es válogatott is Észak-Írország ellen játszott kedden, igaz, két különböző országban, két különböző sorozatban.

A felnőttek Belfastban, a Nemzetek Ligája B-ligájának 4. fordulójában léptek pályára. Margret Kratz együttese a múlt heti, hazai mérkőzésen meggyőző fölényben játszott az északírek ellen, akkor kicsit magának tette nehézzé a találkozó végét, de a hosszabbításban sikerült kicsikarnia a 3-2-es győzelmet.

Ezúttal talán még nagyobb fölényben játszott a magyar csapat, amely a kedd esti összecsapás első félidejében folyamatosan nyomás alatt tartotta a hazai kaput, és egymás után alakította ki a helyzeteket, de a kapu előterében nem volt elég pontos ahhoz, hogy megszerezze a vezetést.

A gól nélküli első félidő után a második játékrészben sem változott a játék képe, domináltunk, támadtunk, de ekkor már a gól sem maradt el, Zeller Dóra az 56. percben szögletből lőtt a hálóba, úgy, hogy a sarokrúgás után a labda érintés nélkül kötött ki a hálóban (0-1). A hazaiak hátrányban sem igazán tudtak újítani, továbbra is a magyar csapat dominált, és úgy tűnt, semmi sem veszélyezteti a vezetésünket. A 79. percben azonban az északírek az első veszélyesebb támadásukból kiegyenlítettek, Maxwell jól eltalált távoli lövésével (1-1).

A gól fellelkesítette a házigazdákat, akiknek a 88. percben újabb nagy helyzetük volt, de Szőcs Réka bravúrral védett. A négyperces hosszabbítás végéig újabb gól nem született, 1-1-gyel zárult a találkozó. A magyar válogatott így négy mérkőzés után öt ponttal a második helyen áll a csoportban, decemberben Írországba látogat, majd végül az albánokat fogadja – jelezte az MLSZ.

Észak-Írország-Magyarország 1-1 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka – Vida Boglárka, Kovács Laura, Németh Hanna, Németh Diána – Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin (Papp Luca, 46.) – Zeller Dóra, Kaján Zsanett (Süle Dóra, 71.), Szabó Viktória (Vachter Fanni, 93.) – Pápai Emőke (Pusztai Sára, 71.)

Gólszerző: Zeller Dóra (56.)

Eközben az U19-es válogatottunk a harmadik helyen zárt kifejezetten erős csoportjában a franciaországi Eb-selejtező tornán, miután az utolsó játéknapon 1-1-es döntetlent játszott az északírek ellen. A mieinknek ezzel sikerült meghosszabbítania „A”-ligás tagságát, vagyis a tavaszi Eb-selejtezőkben is Európa legjobb csapatai között szereplünk majd – jelezte az MLSZ.

Kedd este a harmadik, egyúttal az utolsó mérkőzését játszotta Szarvas Alexandra szövetségi edző együttese a franciaországi Eb-selejtező tornán. Eddig két szoros meccsünk volt, a nyitómérkőzésen 2-1-re maradtunk alul az olasz válogatott ellen, a második találkozón pedig 1-0-s vereséget szenvedtünk a házigazda franciáktól.

Kapkodva és sok eladott labdával kezdtük a mérkőzést, Észak-Írország a 25. percben egy oldal szabadrúgást követően meg is szerezte a vezetést (1-0). Válaszul azonban a 35. perben egy szabadrúgásból Sinka Napsugár talált az északír kapuba, így sikerült hamar egyenlítenünk.

A folytatásban többnyire a mieink birtokolták a labdát és alakítottak ki több helyzetet, amelyeket azonban nem tudtunk gólra váltani. Sok párharc és szabálytalanság jellemezte a második játékrészt. A 90. percben Kovács Aida megkapta a második sárga lapját, így az utolsó percekre el kellett hagynia a pályát. Az emberhátrány ellenére a lefújásig nem változott az állás, ami számunkra kedvezett, ugyanis jobb gólkülönbségünk miatt mi szereztük meg a harmadik helyet, és hosszabbítottuk meg tagságunkat a tavaszi Eb-selejtezőkre is az „A” ligában.

– Van, amikor szép játékkal kikapsz, és van, amikor egy kevésbé jó teljesítménnyel továbbjutsz, ma az utóbbi történt. Az első két meccs rengeteget kivett belőlünk, úgyhogy a mai mérkőzésen mindenkit a szíve vitt előre. A célunk az volt, hogy bent maradjunk az „A” ligában, és ezt az egyik legerősebb csoportban sikerült is kiharcolnunk, amire büszkék lehetünk. A mentalitás a helyén van, a játékosok hisznek magukban, úgy gondolom, hogy ez a csapat sok mindenre képes. Jár a köszönet a stábnak is, rengeteget dolgoztak azért, hogy a lányok felkészülten vághassanak neki minden mérkőzésnek – mondta Szarvas Alexandra szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Észak-Írország – Magyarország 1-1 (1-1)
Magyarország: Ascher Dóra – László Henrietta (Sydney Koszo, 69.), Németh Adél, Kovács Aida, Tuza Petra – Sinka Napsugár, Kern Fanni (Harmat Sára, 92.), Vincze Borbála Dóra – Petrovics Petra (Murár Viktória, 92.), Szarvas Sára (Benke Annamária, 61.), Molnár Adelina

Gólszerző: Sinka Napsugár (35.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC