nb1.hu

Erődítmény: mindenkinek üzent a Nyíregyháza vezetőedzője a DVTK elleni rangadó előtt

Újból megtelik majd az új stadion, a remek hangulat garantált.

Ami Budapesten az NB I-ben az Újpest-FTC, az a Dunántúlon az ETO-Fehérvár, Keleten a Nyíregyháza-DVSC. Vagy éppen a szombaton sorra kerülő Nyíregyháza-DVTK. Ez igazi rangadó!

A labdarúgásban vannak olyan párosítások, amelyek kimenetele és a játékosok hozzáállása hosszú hetekre meghatározza egy csapat megítélését a szurkolók szemében. Erre jó példa, hogy két fordulóval ezelőtt a Nyíregyháza 25 év után legyőzte a DVSC-t.

SZÁRNYAKAT KAPTAK

A Szpari hívei azóta is ünnepelnek, különösen azért, mert kedvenceik a következő körben Kecskeméten is győzni tudtak. A DVSC ezzel szemben még nagyobb gödörbe került. A vereség után a játékosoknak, Dzsudzsák Balázs csapatkapitány vezetésével, videóban kellett elnézést kérniük a szurkolóktól, hogy csillapodjanak a kedélyek. Az akció nem járt sikerrel, különösen azért, mert a DVSC hazai pályán is kikapott 3-2-re az MTK-tól, ahol a döntő gólt emberhátrányban szerezte az ellenfél.

Térjünk vissza Nyíregyházára! A Szpari két győzelmének köszönhetően olyannyira elmozdult a kieső helyről, hogy a 9. fordulót már a hetedik helyről várhatja. Ami ennél is fontosabb, hogy már 5 ponttal előzi meg a jövőre NB II-es szereplést érő zónát.

Nyíregyháza-DVTK gőzerővel készül a rendőrség is

Szombat este újabb nagy rangadó vár a nyírségiekre, a szintén ősi rivális DVTK ellen. A pénteken 45. születésnapját ünneplő vezetőedző, Tímár Krisztián a következőket mondta a diósgyőriek elleni mérkőzésről:

„Győzelem a cél, de nagyon fontos lenne, hogy ugyanazt a minőséget és mentalitást hozzuk, mint a Debrecen elleni rangadón. Erre lesz szükség a Diósgyőr ellen is, mert ez szintén egy nagyon fontos mérkőzés. Jó lenne zsinórban megnyerni a harmadik bajnokit, mert ez stabilizálná a pozíciónkat a tabellán. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Sajnos vannak hiányzóink betegség és sérülés miatt, de visszatérők is akadnak, így a keret folyamatosan változik. A meccs előtt derül ki, kire számíthatok, de próbáljuk a legjobb kezdőt felállítani. A védekezés fontos lesz, mert ha nem kapunk gólt, az már fél siker, mivel elöl sok helyzetet tudunk kialakítani. A diósgyőriek az elmúlt meccseiken nagyon stabilan védekeztek, így nem lesz könnyű dolgunk” – mondta Tímár Krisztián vezetőedző.

Szeretném, ha ugyanolyan hangulat lenne, mint a Debrecen ellen volt. Jó lenne, ha a Városi Stadion egy olyan erődítmény lenne, ahová nem szívesen jönnek az ellenfelek. Ha a szurkolók mögénk állnak, mindenkire pokoli hangulat várhat, és bízom benne, hogy most is így lesz.”

HIÁNYZÓK

A szakember által említett legfontosabb játékoskerettel kapcsolatos fejlemények: Géresi Krisztián gerincműtétje után, Farkas Bendegúz pedig vakbélműtétjét követően gyógytorna-foglalkozásokat végez, mindketten tünetmentesek és rehabilitációjuk zökkenőmentesen halad. Baki Ákos kisebb izomsérüléssel küzdött, ezért elővigyázatosságból nem volt a Kecskemét elleni keretben, de a héten már teljes értékű munkát végzett a csapattal. Nika Kvekveskiri combsérülése miatt hagyott ki edzéseket, amit a DVSC elleni mérkőzésen szerzett.

KÉSZÜL A DVTK IS

A DVTK jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán. A diósgyőriek egy döntetlennel (Paks), majd két vereséggel (Fehérvár, FTC) kezdték a bajnokságot, azóta viszont veretlenek. Legutóbbi két fordulóban előbb Újpesten játszottak 0-0-t, majd hazai pályán 2-1-re legyőzték a Zalaegerszeget.

Vladimir Radenkovics, a DVTK mestere a klubhonlapnak a következőket mondta a riválisról.

“A Nyíregyháza szépen felépített támadások helyett labdaszerzést követően kevés labdaérintéssel próbál eljutni az ellenfél kapuja elé, sokat beadás érkezik a szélről, és bátran lőnek távolról is . Újoncként az is motiválja őket, hogy megmutassák, helyük van az élvonalban.

A DVTK is minőségi játékosokkal rendelkezik, akik megfelelően fognak válaszolni a hazai játékmódra.”

Mintegy ezer diósgyőri utazik Nyíregyházára, hogy győzelembe hajszolja a csapatát.

“Számtalan mérkőzést fel tudnék sorolni akár a korábbi, akár a mostani diósgyőri időszakomból, amikor azt éreztem a kispadon, hogy a lelátóról érkező energiák segítik a csapatot. Most mégis az a mérkőzés jut eszembe, amit tavasszal a Ferencváros otthonában játszottunk. Kétgólos hátrányba kerültünk, a szurkolóink mégis megállás nélkül buzdítottak minket, és ebből erőt merítve szépítettünk, és még az egyenlítésre is volt némi esélyünk a későbbi bajnok otthonában.

Biztos vagyok benne, hogy ezer diósgyőri Nyíregyházán is olyan támogatást tud nyújtani, ami egy plusz embert jelent számunkra a pályán, és támogatásukkal három ponttal gazdagabban várhatjuk a bajnoki szünetet.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC