nb1.hu

Eppel aláírt a Szparinál, távozott a DVSC légiósa

Már tavaly is egyeztettek a nyíregyházaiak a volt NB I-es gólkirállyal.

NYÍREGYHÁZA

Igaznak bizonyultak az NB1.hu értesülései: Eppel Márton a Nyíregyházánál folytatja a karrierjét.

A 32 éves, 8-szoros magyar válogatott támadót csütörtökön mutatta be a Szpari.

„Örülök, hogy Nyíregyházán játszhatok. Fontos volt, hogy minél hamarabb, lehetőség szerint még a rajt előtt eldőljön, hol folytatom. Nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát, és hogy pályára léphessek! Szeretnék újra az NB-I-ben bizonyítani, komoly motivációval érkeztem, de ez megvan a klubnál is, ezért bízom abban, hogy sikeresek leszünk” – mondta Eppel, aki két évre írt alá.

„Ami késik, nem múlik, tavaly ugyanis már beszéltünk Marcival, de akkor még nem kezdődhetett el a közös jövőnk. A mai nappal viszont mindenben megállapodtunk. Személyében egy igazi centert igazoltunk, aki komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Szerettük volna a támadó szekciót megerősíteni, bízunk abban, hogy a korábbi években mutatott formáját hozza nálunk, és góljaival segíti a csapatot” – tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.

A legutóbb a lengyel Warta Poznannál játszó Eppel korábban megfordult az MTK-ban, a Honvédnál, Diósgyőrben, Dunaújvárosban és Pakson, légióskodott Hollandiában, Belgiumban, Lengyelországban és Kazahsztánban is. Az NB I-ben a Honvéddal 2017-ben bajnok lett, 16 góljával pedig a gólkirályi címet is elhódította.

DVSC

Az NB1.hu korábban már jelezte, a DVSC pedig csütörtök délután hivatalosan is bejelentette, hogy távozik a klubtól Olekszandr Romancsuk.

A 24 éves ukrán védő két éve érkezett Debrecenbe, azóta 44 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Lokiban, a Magyar Kupában gólt is szerzett.

„Kedves Loki-család! Elérkezett a búcsú ideje, hisz visszatérek a hazámba, Ukrajnába. Túlcsordulnak most bennem az érzelmek. Elképesztő volt az elmúlt két év, s ez idő alatt csodás eredményeket értünk el együtt. Örökké emlékezni fogok az életemnek erre a szakaszára. Mind labdarúgóként, mind emberként rengeteg pozitív tapasztalattal gazdagodtam. Hatalmas köszönet jár a szurkolóinknak, akik buzgón támogattak minket és elképesztő hangulatot varázsoltak a stadionba, ami nagy motivációt jelentett számunkra. Nagyon hálás vagyok a csapattársaimnak, akik befogadtak ebbe a családba és a nehéz helyzetekben is támogattak. Szeretnék köszönetet mondani a DVSC elnökének, vezetőségének és az edzői stábnak is. Mindvégig jó kapcsolatot ápoltam velük. Mint tudják, a hazámban háború dúl. Ebből a nehéz helyzetből kifolyólag döntöttem úgy, hogy Ukrajnában folytatom a karrieremet. Úgy hiszem, hogy ez a helyes döntés a családomra és önmagamra nézve is. Szeretném megköszönni a klub és a csapat vezetőségének, hogy megértően álltak a helyzethez és segítették az átigazolásomat. Nagyon hálás vagyok érte! A mielőbbi viszontlátásra! Hajrá, Loki!” – köszönt el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC